IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: VJENČANJA BEZ SVATOVA, U OPŠTINU SAMO SA SVJEDOCIMA!

Gradska uprava Novog Pazara obavijestila je danas građane da u narednom periodu neće organizovati vjenčanja (sklapanje braka) van zgrade lokalne samouprave, na otvorenom, u hotelima ili restoranima.

OBAVJEŠTENJE

U skladu sa odlukama donijetim na sjednici Vlade Republike Srbije, održanoj dana 11. marta tekuće godine, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uputilo je Gradskoj upravi Grada Novog Pazara, kao i drugim lokalnim samoupravama, instrukciju (broj 06-00-48/2020-26 od 12.03.2020.) kojom se zabranjuju javna okupljanja na cijeloj teritoriji Republike Srbije, na javnim mjestima u zatvorenim prostorima kada se okuplja više od 100 ljudi.

U cilju sprovođenja ove naredbe, obavještavamo građane da u narednom periodu neće biti moguća organizacija čina vjenčanja (sklapanja braka) van zgrade Gradske uprave (na otvorenom, u hotelima, restoranima itd.), već će se ceremonija sklapanja braka održavati isključivo u prostorijama zgrade GU (Stevana Nemanje br 2). Vjenčanju, sem budućih supružnika, u skladu sa mjerama predostrožnosti, mogu prisustvovati još jedino svjedoci.
Molimo građane da, imajući u vidu aktuelne okolnosti poštuju naloženu mjeru, i zahvaljujemo se na razumijevanju.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: IZUDIN D. se NAGODIO sa tužilaštvom-Osuđen na tri godina zatvora

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more