IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: Nakon učenja ezana za akšam sa munara se čuju salavati i tekbiri… (foto)

Svake večeri nakon proučenog ezana za akšam sa munara novopazarskih džamija čuju se tekbiri, salavati i učenje Kur’ana…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, nedelja… 05. 04. 2020… 09: 31…  SANDŽAK: Nakon učenja ezana za akšam sa munara se čuju salavati i tekbiri… (foto)

Vjernici u kućama salavatima i tekbirima sa munara džamija motivišu se da dodatno zikre i dove kako bi se prevazišlo trenutno stanje uzrokovano pandemijom koronavirusa…

U Republici Srbiji na snazi je vanredno stanje, a zbog policijskog časa i u cilju suzbijanja pandemije virusa COVID- 19 (koronavirusa) na snazi je odluka Rijaseta Islamske zajednice Srbije (IZS) kojom se džematlijama onemogućava odlazak u džamije radi obavljanja dnevnih namaza.

Jedna od odluka sandžačkog Mešihata Islamske zajednice u Srbiji je i da se nakon učenja ezana za akšam sa munara džamija oglašavaju salavati i tekbiri.

Zamjenik muftije sandžačkog mr Muhamed ef. Demirović za veći broj medija objašnjava da je takva odluka donijeta s ciljem da se vijernici dodatno podstaknu na donošenje salavata na Poslanika Muhammeda s.a.v.s…

Čitaj još:   DRAMA NA SOKOCU: Ubijen poznati kriminalac u PUCNJAVI, godinama bio provjeravan u policiji... (foto, video)

TREBA da se zikre i u svojim domovima mole da Allah dž. š. spusti svoju milost, kako bi se prevazišlo trenutno stanje i pandemija virusa COVID-19 završila sa što manjim posljedicama.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more