IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28, 04. 2024… 08: 22… JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28°C.

U srijedu 1. maja, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti povremene lokalne pljuskove

BiH: U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno više oblačnosti će biti na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni Celzijusa…

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica i Bugojno 3; Široki Brijeg 4; Sokolac 5; Livno 6; Ivan Sedlo 7; Sanski Most i Sarajevo 8; Banja Luka, Bihać, Prijedor i Zenica 9; Tuzla 11; Trebinje 12; Mostar 13; Neum 14; Gradačac 16 stepeni Celzijusa.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine najavio je da će u ponedjeljak biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   ANDRIJA Popović- Liberalna partija: Izlazak iz ove situacije su vanredni parlamentarni izbori... (foto, video)

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu, 1. maja, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti povremene lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusa.

U četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena C.

Čitaj još:   UKRAJINA i RUSIJA NA IVICI RATA: Stvari su eskalirale, evo pregleda... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more