IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U SRBIJI ALARMANTNO, PROGLAŠENO VANREDNO STANJE…

Prema posljednjim informacijama, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 227 osoba. Covid-19 odnio je još dva života u posljednja 24 sata. Testirano je 5.993 ljudi, a virus je registrovan kod njih 227. Na respiratorima su 32 pacijenata. 

– Pokazalo se da mlađa populacija sada oboleva i da nije disciplinovana. To su aktivni ljudi, od 20 do 40 godina. Zato moramo da reagujemo – rekao je Predrag Delić.

Na sjednici Gradskog kriznog štaba u Kragujevcu, nakon što broj zaraženih koronavirusom naglo porastao, donesena je odluka o proglašenju vanredne situacije u tom gradu.

To znači da će biti skraćeno radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ali i obavezno nošenje maski i rukavica u zatvorenim prostorijama i svim javnim institucijama.

Čitaj još:   VIŠE STOTINA LJEKARA UPUTILO OTVORENO PISMO VLADI: "Srbija je u javnozdravstvenoj KATASTROFI"

Jutros do dva sata registrovano je 50 novozaraženih u Kragujevcu, potvrdio je danas dr. Dragan Vasiljević, direktor Instituta javnog zdravlja u Kragujevcu.

U Kragujevcu je do sada registrovano ukupno 197 zaraženih, u Aranđelovcu 23, Rači 14, u Topoli i Kniću devet, Batočini osam, Lapovu dva pacijenta.

U Kliničkom centru u Kragujevcu su 52 pacijenta, a osmero je trenutno i na respiratoru..

izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more