IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO NOVI PODACI: Enorman broj zaraženih od virusa korona, novi slučajevi u čak pet gradova u Federaciji… (foto)

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 287 novih uzoraka na prisustvo koronavirusa…

SARAJEVO: BiH, recepti, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24.07.2020…09: 42… SARAJEVO NOVI PODACI: Enorman broj zaraženih od virusa korona, novi slučajevi u čak pet gradova u Federaciji… (foto)

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 287 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

Kako je za medije potvrdila generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, u Sarajevu je bilo 55 pozitivnih pacijenata, u Goraždu osam, u Travniku četiri, Žepču tri, te Maglaju i Vitezu po jedan pacijent.

Na Klinici Podhrastovi u Sarajevu smješteno je 69 pacijenata a da jedan je preminuo, a jedan je na respiratoru.

Saopćavanje dnevnih izvještaja a i o broju novozaraženih koronavirusom, oporavljenih i umrlih osoba u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini sve je samo ne jednostavan posao.

Očuvati mentalno zdravlje građana i dati provjerenu sliku stanja sizifov je posao u poplavi neartikulisanih izvora informacija koji su često u koliziji i ne odgovaraju činjeničnom stanju. Ovdje ćemo se osvrnuti na kampanjski odnos institucija, gdje svako za sebe objavljuje svoje informacije ne računajući na posljedice.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. mart 2019. godine

Ako ne računamo prvi mjesec ili dva od pojave koronavirusa u Evropi, većina zemalja, izuzev BiH, je postepeno uspostavila sistem planskog, jednodnevnog saopćavanja informacija o novozaraženim osobama i trendovima u posljednja 24 sata. Građani se tako naviknu da jednom tokom dana, najčešće iza 12 ili 13 sati mogu očekivati zbirne podtake za državu i gradove pojedinačno.

Izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more