IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Dodik kreće u osvetu: Izbacio iz koalicije prvo… (foto i video)

Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) raskinuo je danas koaliciju sa Socijalističkom partijom Srpske (SPS)…

BANJA LUKA: BiH,Zanimljivosti,vijesti,ponedeljak,16.11. 2020…21:08… MILE Dodik kreće u osvetu: Izbacio iz koalicije prvo… (foto i video)

MILE Dodik je odlučio da se SPS izbaci iz koalicije na lokalnim a i to na svim nivoima. 

U međuvremenu, Vlada RS smijenila je Selaka s pozicije direktora Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci i njegovu sestru Marinu, sa mjesta načelnice Odeljenja Republičke uprave za igre na sreću, prenela banjalučka i to prvo Alternativna televizija. 

Smijene je ranije danas najavio lider SNSD Milorad Dodik, kada je saopštio da je Selak odbio da potpiše koalicioni sporazum koji bi se odnosio na grad Banjaluku. 

Sporazum su potpisale ostale stranke vladajuće koalicije, SNSD, Ujedinjena Srpska (US), DEMOS, Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalistička partija Petra Đokića. 

U međuvremenu su se i lideri Ujedinjene Srpske i SP RS, Nenad Stevandić i Petar Đokić, izjavili da ne žele SPS u koaliciji. 

Čitaj još:   MAJKA MONSTRUM: Ćerku (13) dvije godine tjerala na orgije sa starcima

Dodik je danas otvoreno rekao da će on blokirati rad novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića iz opozicije, a poslao je i poruku Banjalučanima, navodeći da im “nikada neće zaboraviti” to što su mislili da mogu da izaberu za gradonačelnika nekog ko nije iz njegove stranke. 

Dodao je da će prekinuti sva finansiranja Banjaluke sa nivoa RS, kao i da će Vlada RS prestati da subvencioniše funkcionisanje gradske Toplane. 

Iz opozicije su poručili da se ponaša anticivilizacijski i nedemokratski i da će mu se takvo ponašanje vratiti na opštim izborima 2022. godine.

Autor: Beta

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more