IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITANOVE DVIJE OPCIJE: Direktor Uprave policije Crne Gore odlazi, ali neće podnijeti ostavku… (foto)

Veselin Veljović održao je sastanak sa saradnicima na kom je saopštio da više neće obavljati tu funkciju, ali da ne podnosi ostavku…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak,10. 12. 2020…10: 51 …  DRITANOVE DVIJE OPCIJE: Direktor Uprave policije Crne Gore odlazi, ali neće podnijeti ostavku… (foto)

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović tokom sastanka prvo se zahvalio saradnicima na dosadašnjem radu i od njih dobio poklone za kraj saradnje.

Promjene u MUP-u, ali i u Upravi policije krenule su odmah nakon prve sjednice novoizabrane vlade.

Tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem 7. decembra Veljoviću je, prema saznanjima Dana, saopšteno je da da su neophodne promjene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smijenjen na prvoj sjednici Vlade.

DRITAN Abazović je nakon sastanka na svom tviter nalogu napisao da je dogovoreno da Veljović više neće biti direktor Uprave policije.

Još uvijek aktuelni direktor policije kazao je nakon tog sastanka za Dan da ne želi da komentariše tu objavu potpredsjednika Vlade. Izbjegao je da odgovori na pitanje da li će podnijeti ostavku.

Čitaj još:   TAČI OTKRIO KARTE, Tražiću pripajanje preševske doline Kosovu, neće biti modela RS

Pitanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtjev, onda su Vladi sada i odriješene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti imenovano novo rukovodstvo.

Rezervna mogućnost je da Vlada, na osnovu Zakona prvo o državnim službenicima i namještenicima, prvo biuće to imenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom da ga i postave i za v.d. direktora Uprave policije.

Za vrijeme obavljanja dužnosti vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije.

Vršioca dužnosti određuje Vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Nakon predloga ministra, do imenovanja novog direktora primjenjuje se Zakon o unutrašnjim poslovima, uz prethodnu saglasnost te Vlade, određuje jednog od pomoćnika ili vršilaca dužnosti pomoćnika samog direktora Uprave policije da obavlja poslove direktora u periodu od šest mjeseci.

Izvor CdM.me

Čitaj još:   BRUKA U CRNOJ GORI: Predlog da se ulica nazove po Ratku Mladiću u Beranama je vrijednosni i civilizacijski sunovrat
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more