IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAGUMDŽIJA DIREKTNO: “Bijele trake” SRBIJA uvela građanima FBiH DIREKTAN NAPAD NA DRŽAVNOST…” (foto)

Srbija je donijela odluku da od prije 24 sata od 00.00 sati, strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22.12…2020…11: 51… LAGUMDŽIJA DIREKTNO: “Bijele trake” SRBIJA uvela građanima FBiH DIREKTAN NAPAD NA DRŽAVNOST…” (foto)

Državljani BiH iz RS-a mogu ući bez PCR testa uz obaveznu izolaciju…

Bivši lider SDP BiH, bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine i bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija komentarisao je na društvenoj mreži Twitter uvođenje PCR testa za državljane BiH prilikom ulaska u Srbiju.

“‘Bijele trake’ koje je Srbija uvela građanima BiH iz Federacije i to je a i besprizorni direktan napad na našu državnost. Članovi Predsjedništva, Vijeća ministara, ministri, vladajuće stranke i njihovi lideri su direktno odgovorni. Neka nas bar poštede jeftinog patriotizma i da počnu raditi svoj posao”, napisao je Lagumdžija na svom nalogu na Twitteru.

Čitaj još:   SRAMOTA ZVANA Ana Brnabić: Postala gori Vučić od Vučića... (foto, video)

Jučer je za portal N1 savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffmann potvrdio da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska, od juče mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju, dok ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

“Građani entiteta Republika Srpska moraju navesti tačnu adresu gdje će biti kako bi ušli u sistem vlasti kontrole Srbije”, rekao je Hoffmann.

Srbija je donijela odluku da od 20. decembra od 00.00 sati, svi strani državljani koji žele da uđu u Srbiju, moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

izvor N1

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more