IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZBJEGAVA LI TO MINISTARKA MEDIJE? (foto i video)

Ministarkin strah od medija…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19.01.2021…10.26…   IZBJEGAVA LI TO MINISTARKA MEDIJE? (foto i video)

Od kad je stupila na dužnost ministarke prosvjete, nauke, kulture, sporta Vesna Bratić se nije zvanično obratila javnosti osim saopštenjima koje je medijima slala njena PR služba.

Njenu “živu riječ” sa pozicije ministarke javnost još nije čula. Novinari su posljednjeg dana 2020. god pokušali da joj u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti postave pitanje o njenim uvredama napisanim na Facebooku istoričarki Latinki Perović ali je odgovor ministarke bio da ne daje izjave za medije.

Izbjegava li to ministarka Vesna Bratić medije?

Potvrdan odgovor nametnuo se sam.

Naime, najveća državna nagrada u oblasti prosvjete Oktoih dodijeljena je bez prisustva javnosti, mediji nisu bili obaviješteni o datumu, što se ne pamti.

CdM je uputio pitanje ministarki zbog čega nije bilo najave o dodjeli najprestižnije nagrade prosvjetnim radnicima, ali je odgovoreno da je ceremonija organizovana bez prisustva javnosti zbog epidemiološke situacije.

“Naša služba za odnose sa javnošću nije pozivala novinare da prate dodjelu nagrada zbog epidemiološke situacije. Događaj je pratio samo Vladin biro a snimak i fotografije koje smo poslali medijima, mogu se pronaći na Flickr nalogu Vlade”, odgovoreno je CdM-u iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Međutim, ministarka Bratić je istog dana, 17. januara, kada je a i uručivala nagradu Oktoih, boravila u Baru na performansu organizovanom povodom dvije godine od sječe više desetina čempresa i to u dvorištu Gimnazije “Niko Rolović”.

Čitaj još:   SRUŠILI ŠAMPIONE:"Toronto Raptorsi" pobijedili "Golden State Warriorse" i postali prvaci NBA lige! (video)

Događaj nije bio prijavljen čime su prekršene mjere koje su donijete u cilju suzbijanja koronavirusa i zbog toga su nadležni formirali predmet koji je u fazi izviđaja. Prisustvom tom performansu Bratićeva je zanemarila epidemiološke mjere.

Takođe, mediji nisu bili obaviješteni da će ministarka posjetiti Bar.  A da li je ovo razlog što izbjegava medije?

CdM je pitao i da li će ministarka navjećeg resora organizovati konferenciju za novinare i upoznati javnost sa programom i planom rada, odgovor je glasio– NE.

“Konferencija za štampu ovog tipa nije planirana. O svim dešavanjima ćemo obavijestiti sve zainteresovane medija pa i vaš”, kratko je bilo a i ogovoreno CdM-u iz resora Vesne Bratić.

Ipak, kao javni funkcioner Vesna Bratić ne može sebi dozvoliti luksuz da izbjegava pojavljivanje u javnosti, jer građani Crne Gore koji je plaćaju imaju pravo da znaju šta se u narednom periodu očekuje na obrazovnom, naučnom, kulturnom i sportskom planu. I sve to treba da saopšti niko drugi osim resorna ministarka. (Aleksandra Obradović)

Čitaj još:   KATASTROFA: Država u kojoj se najbrže širi koronavirus, zaraženih je više od milion ljudi... (foto i video)

Izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more