IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERVIN Ibrahimović: Vlada CRNE GORE, da bez kalkulacija i dvoumljenja stane uz Rezoluciju o Srebrenici… (foto)

“Crna Gora da bude u klubu država razvijene demokratije i sa visokim civilizacijskim standardima”

Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pozvao je Vladu Crne Gore da bez kalkulacija i dvoumljenja, jasno, nedvosmisleno i snažno stane uz Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

– Rezolucija UN o genocidu u Srebrenici ima za cilj podizanje svijesti o genocidu u Srebrenici i genocidu uopšte kroz globalizaciju kulture sjećanja na ovaj genocid, zabranu njegovog negiranja, odavanje počasti žrtvama genocida, uspostavljanje edukativnih mehanizama kroz obrazovne sisteme, komemoracije i druge aktivnosti sve sa krajnjim ciljem da se nikada i nikome ne dogodi ništa slično – naveo je Ibrahimović u saopštenju.

Crna Gora, kao država koja je svoj stav o genocidu u Srebrenici već iskazala kroz dva dokumenta Skupštine Crne Gore, kaže Ibrahimovič, treba da  kroz kosponzorstvo ove Rezolucije bude dio globalnog nastojanja da se podizanjem svijesti o genocidu u Srebrenici iskaže jedino ispravan civilizacijski odnos prema ovom genocidu i genocidu uopšte.

– Ovo posebno iz razloga što su već 22 države svijeta, mđju kojima su i neki od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera naše zemlje, kosponzorisanjem ove Rezolucije iznijele svoj jasan stav o važnosti i potrebi da se kroz ovakvu globalizaciju kulture sjećanja na genocid u Srebrenici iskaže odgovoran odnos prema prošlosti i budućnosti – naglasio je Ibrahimović.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Bošnjačka stranka će podržati MILOJKA Spajića za mandatara... (foto)

Odbijajući oštro svaki pokušaj da se namjerno pogrešnom interpretacijom cilja Rezolucije ona predstavi kao pokušaj inputiranja kolektivne krivnje bilo kojem narodu, ali i svaki pokušaj da se pričom o okrenutosti budućnosti relativizuje i retrogradnom predstavi kultura sjećanja na genocid u Srebrenici, Ibrahimović Vladu Crne Gore da stane uz Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

– I time Crnu Goru smjesti tamo gdje je do sada bila i gdje joj je mjesto, u klub država razvijene demokratije i sa visokim civilizacijskim standardima koje imaju jedino ispravan odnos prema ovom pitanju i u klub država koje ne podržavaju genocid niti njegovim javnim negiranjem niti negoranjem kroz ćutanje o njemu – poručio je Ibrahimović.

izvor: pobjeda.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Tendencija desekularizacije Crne Gore će se nastaviti, ANDRIJA Mandić o pomirenju četnika i partizana je nemirljiva kategorija... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more