IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRED NAMA VREMENSKI ŠOK: Noćas minusi, SNIJEG ČAK I NA MORU! (foto)

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja nedelje…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, srijeda, 10.03.2021…00: 59… PRED NAMA VREMENSKI ŠOK: Noćas minusi, SNIJEG ČAK I NA MORU! (foto)

Ledeni talas večeras bi trebalo da stigne na Balkan i uz temperature i to u minusu doneće nam i snijeg, kiša koja će večeras početi da pada, tokom noći pretvoriće se u snijeg, a pokrivač koje bi ove padavine mogle da formiraju ide čak i do 15 centimetara…

U regionu zapadnog Balkana će sutra biti oblačno i hladnije, u većem dijelu sa snijegom, ponegdje u nižim krajevima i sa kišom. Na krajnjem sijeveru suho,u ostalim krajevima poslije podne uveče prestanak snijega djelimično razvedravanje…

Vjetar će bit slab i umjeren, na sjeveru i istoku povremeno jak, sjeverni, a i to potom sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1 C, najviša dnevna od 1 do 7 C, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U Sarajevu ujutru oblačno sa snijegom. Prije podne prestanak snijega, onda poslije podne razvedravanje. Vjetar slab i umjeren, sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 0, najviša dnevna oko 5 C.

Dugoročnu vremensku prognozu objavio je na svom Fejsbuku meteorolog Nedim Sladić

– U utorak na sjeveru Regije promjenljivo oblačno i suho. U ostalim će se predjelima oblačno, na jugu sa kišom, na planinama sa snijegom. U toku večeri i noći ovo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snijegom proširiće se na ostale predjele BiH, izuzev u Hercegovinu gdje će ostati suho. U toku noći kiša će u nižim predjelima preći u susnježicu i snijeg. Puhaće slab do umjeren sejveroistočni vjetar. Minimalna temperatura od -4°C na sjeveru do 2°C na jugu, u sarajevu -1°C, maksimalna dnevna od 5°C na jugu do 9°C na sjeveru Bosnee, u Sarajevu do 7°C.

Sutra snijeg, na jugu do 20 cm

– U sredu na sjeveru promjenljivo oblačno i suho. U ostalim predhelima biće oblačno i veoma hladno sa kišim, susnhežicom i snuhegom, uz povećanje snhežnog pokrivača u brdsko- planinskim predjelima, a manji sniježni će se pojaviti pokrivač formirao bi se ponegdje i u nižim predjelima južne ali i centralne Bosne. Susnježica i snijeg očekuju se i u jutarnjim časovima. U nižim predelima ne očekuju se značaknije formiranje snježnog pokrivača, a ukoliko dođe do formiranja, tokom dana će se brzo topiti. Najviše snijega biće na sjeveru u planinskim predjelima, gdje bi palo 10 do 20 cm snijega.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. jul 2023. godine…
Za vikend stiže ciklon sa sjevera

Za vikend će i naše područje biti pod uticajem snažnog ciklona sa sjevera i sjeverozapada strujanje, pa će jugozapadno visinsko strujanje donijeti i to osjetno topliju vazdušnu masu sa Mediterana, ali i više oblaka, pa će nam se ponegdje padati i obilne kiše, i prvi proljećni pljuskovi sa grmljavinom…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more