IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANDEMIJA UTICALA NA PROIZVODNJU DONJEG VEŠA: Novi podaci, velikih promjena na tržištu!!! (foto i video)

Kod odjevnih predmeta, smanjena je i proizvodnja sintetičkih hulahop čarapa i dokoljenica za…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, subota 03.04.2021…00.34…  PANDEMIJA JE UTICALA NA PROIZVODNJU DONJEG VEŠA: Novi podaci, velikih promjena na tržištu!!! (foto)

Zbog epidemije koja vlada u čitavom svijetu, prošle godine je najveći pad industrijske proizvodnje među proizvodima koji se inače dosta prodaju, doživjela grupa prehrambenih proizvoda i odjevnih predmeta, kao što su veš i čarape.

U Privrednoj komori zavoda za statistiku (RZS) a da kažu da je najviše opala proizvodnja pamučnog veša i to za 78 odsto, zatim kupaćih gaća i kostima, za 46,6 procenata.

Kod odjevnih predmeta, smanjena je i proizvodnja i to sintetičkih hulahop čarapa i dokolenica, za 10,1 odnosno 8,1 odsto, te sokni za 9,2 procenta.

Kada je o hrani riječ, upadljivo je smanjena proizvodnja pšeničnih peciva i to 31,3 odsto, dok je proizvodnja smrznutih pekarskih proizvoda bila manja za 5,6 procenata.

Manje je proizvođena i mineralna voda i to za 11,3 odsto…

Čitaj još:   POGINULA NOVINARKA: Izraelske snage ubile reporterku Al Jazeere... (foto, video)

Što se izvoza tiče, podaci RZS pokazuju da se među proizvodima čiji je izvoz prošle godine bio veći od 30 miliona eura, a zabiležili su pad izvoza, izdvaja koža čiji je pad izvoza skoro prepolovljen i iznosio je 45,9 odsto.

Slijede kancelarijske mašine sa padom izvoza za 43,6 odsto, potom i valjani proizvodi 41,1 odsto, ulja od nafte i minerala 33,9, dijelovi mašina, mašine i uređaji za niskogradnju 28,1, putnički automobili 27,3 te bakar, gdje je isto zabiležen pad izvoza za 26,2 procenta.

Na ovoj listi je i obuća sa padom izvoza od 16,6 odsto, kao čarape, rukavice, šalovi, ešarpe, gdje je pad iznosio 15,2 odsto…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more