IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS TVRDI: DIREKTORICA ŠKOLE SE BIRALA IZ KLUBA LJUBITELJA ČETNIKA

Nova direktorica Osnovne škole “Ristan Pavlović” u Pljevljima Bojana Đačić svojim javnim nastupima preko društvenih mreža profiliše sebe kao ekstremnog sljedbenika četničkog pokreta i mrzitelja svakog ko drugačije misli, tvrde u DPS-u Pljevlja.

Saopštenje DPS-a prenosimo u cjelosti: 

Ne prođe ni jedan dan a da nam nova vlast iznova ne prikaže svoje pravo lice. Ponašanje tobožnjih “novodemokrata” i “starovojvoda“ nikako da ode dalje od šinjela ekstremnog nacionalizma i izliva šovinizma.

Kao odgovorna državotvorna partija koju građani Crne Gore percipiraju nosiocem evropskih vrijednosti, imamo obavezu da osudimo svako urušavanje demokratskih principa na kojima mora da počiva savremena Crna Gora.

Upravo negaciju svega navedenog predstavlja imenovanje Bojane Đačić za direktorku osnovne škole koja nosi ime ovjekovječenog antifašiste i borca za najveće vrijednosti evropskog društva. Njen izbor predstavlja skandal bez presedana.

Pitamo se, da li gospoda iz Vlade misle graditi budućnost obrazovanja i vaspitanja sa ovakvim ideološkim profilima na čelu institucija? Je li dotična možda kadar sekretara ministarstva koji je Pljevljak? Ili je za njeno postavljenje zaslužan tobožnji dušebrižnik Dritan Abazović?

Čitaj još:   KRENULI RESTORANI I KAFIĆI: Detaljna pravila pod kojima će smjeti raditi... (foto)

Paradoks je da na mjesto rukovodioca škole koje nose ime Boška Buhe i Salka Aljkovića dođu oni čiji su ideolozi zaslužni za smrt heroja i antifašista kojima se divi cijeli svijet.

Aktuelna vlast je prevarila dobar dio građana našeg grada ali vrijeme će brzo pokazati ko je ko, jer svakim danom i vašim činjenjem pokazujete pravo lice a to nije ono što većinska Pljevlja i Pljevljaci hoće i zaslužuju.

Uvaženi sugrađani, ne dajte da vas prevare oni koji prizivaju aveti prošlosti jer mi moramo i hoćemo da živimo ne jedni bez drugih ni jedni pored drugih već svi zajedno jedni sa drugima.

izvor: antenaM.me

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more