IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS: Djeca iz vrtića hitno prebačena u bolnicu, imaju crevnu infekciju- čeka se PCR test!!! (foto)

Na Dječjem odeljenju Opšte bolnice trenutno se na lječenju nalazi sedmero mališana– polaznika jednog privatnog vrtića– koji imaju tegobe- proliv, pa i povraćanje, malaksalost i povišenu temperaturu…

UŽICE: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 27.04.2021…13. 39… HAOS: Djeca iz vrtića hitno prebačena u bolnicu, imaju crevnu infekciju- čeka se PCR test!!! (foto)

Četvero njih primljeno je na lječenje u nedelju, isto toliko juče, s tim što je jedno otpušteno na kućno lječenje.

Uzrok njihovih zdravstvenih problema, rekla je dr Dara Božović, načelnica Dječjeg odjeljenja, je crevna infekcija, čime je izazvana znaće se kada budu završene sve analize.

“Sva deca su iz istog privatnog vrtića, uzrasta su od 13 meseci do tri godine, i primljena su sa težom kliničkom slikom, ali njihovo stanje je danas mnogo bolje, niko nije životno ugrožen. I prošle nedelje smo imali povećan broj pacijenata sa crevnim problemima, među kojima ima i dece koja ne idu u taj vrtić i koja su starija. Oporavak ide svojim tokom, deca se osećaju bolje, ali još uvek nisu za otpust”, kaže dr Božović. 

Čitaj još:   ZASTRAŠUJUĆE, TEODORA DŽEHVEROVIĆ, VEĆ GODINU PROLAZI KROZ PAKAO: Plašim se za svoju porodicu... (foto)

Svi mališani su testirani na kovid- 19, s tim što su antigenski testovi bili su im negativni, a rezultati PCR- a se čekaju. Po riječima načelnice tog dečjeg odjeljenja nešto od nalaza je stiglo, nešto se očekuje, a danas će biti urađena detekcija stolice na viruse.

Sanitarna i veterinarska inspekcija, kao i Zavod za javno zdravlje, juče su u obišli privatni vrtić i izvršili nadzor, a neki rezultati ove kontrole mogli bi biti poznati i danas.

U Predškolskoj ustanovi Užice kažu da nije prijavljeno da iko i to od 2.100 njihovih polaznika ima tegobe poput onih zbog kojih su hospitalizovana djece iz privatnog vrtića…

(Mondo/Blic) 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more