IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽIVKOVIĆ: “Nesrećni svetosavski premijer”

Lider grupacije “21. maj” i bivši lider LSCG Miodrag Živković objavi na svom FB profilu rekao da je juče premijer Zdravko Krivokapić, odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu, pokazao svu raskoš svog licemjerstva, nesposobnosti i zlih namjera…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, četvrtak, 29.04.2021…11. 59… ŽIVKOVIĆ: “Nesrećni svetosavski premijer”

“Ne znam kako i zašto, ali jedna izjava premijera, prošla je ispod radara zainteresovane javnosti, a zaslužuje poseban osvrt i analizu. U vezi skorog zaključenja temeljnog ugovora sa “svojom” Srpskom crkvom izjavi…”Garantujem da će vlada taj posao uraditi na zadovoljstvo svih pravoslavnih građana i mitropolije Crnogorsko – primorske”. U samo jednoj rečenici pokaza nam nesrećni svetosavski premijer mnogo toga, što se prećutno već znalo.

Poruči nam…

Da se on isključivo osjeća premijerom “pravoslavnih građana” ove zemlje, što je jedna velika laž, jer značajan broj istih tih pravoslavnih građana je diskriminisan i ne prihvata, niti podržava potpisivanje ovog temeljnog ugovora sa Srpskom crkvom;

Da su za njega, isto kao i za onoga koji ga je doveo na vlast (pok. Amfilohije) svi ostali narodi koji žive u Crnoj Gori, nepostojeći.

Čitaj još:   NOVI BEOGRAD BLOKIRAN, očevici u šoku: Vlasnik kafića pogođen sa dva metka u glavu, ubica pobjegao na trotinetu sa mjesta zločina... (foto, video)

Da će temeljni ugovor potpisati na zadovoljstvo Crnogorsko– primorske mitropolije, što je takođe velika i gnusna laž, jer ga ima namjeru potpisati, isključivo na zadovoljstvo Srpske pravoslavne crkve sa sjedištem u drugoj državi.

Da on sasvim svjesno i namjerno potire, gazi i urušava nacionalne i državne interese države Crne Gore ovakvim svojim namjerama.

Ovakvim temeljnim ugovorom, Srpskoj pravoslavnoj crkvi pokušava se dati veći značaj i uloga u društvu, nego što to ima u svojoj matičnoj državi Srbiji. Znajući dobro da je Srpska crkva do sada bila najznačajniji čuvar sna o nestanku Crne Gore i stvaranju velike Srbije, ovim temeljnim ugovorom taj san treba da preraste u našu sumornu stvarnost.

Znajući dobro da je crnogorski parlament donio odluku o poništaju odluka sramne “Podgoričke skupštine”, a da je upravo Srpska crkva u CG nastala kao jedna od posledica te skupštine, ja nemam dilemu da ćemo u budućnosti naći načina da stavimo van snage i poništimo i ovaj temeljni ugovor koji namjeravaju potpisati i onaj izmijenjeni zakon o slobodi vjeroispovjesti.

To moramo uraditi, ukoliko želimo sačuvati građanski, sekularni, antifašistički, multinacionalni i multikonfesionalni karakter Crne Gore”.

Čitaj još:   CRNA GORA: Popuštanje mjera, policijski čas od ponoći, kafići će raditi do 23 sata... (foto i video)

Izvor Standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more