IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAMAS RAKETIRAO TEL AVIV:”Ispunjavamo obećanje pokretanjem…” (foto i video)

Hamas, koja kontrolira Gazu, poručili su da djeluje u obrani jeruzalemske džamije Al- Aqsa od izraelske agresije i terorizma nakon što je mjesto, koje je sveto za muslimane, u ponedjeljak bilo poprište sukoba između izraelske policije i Palestinaca, u kojima su ozlijeđene stotine ljudi…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11.05.2021…20.24… HAMAS RAKETIRAO TEL AVIV:”Ispunjavamo obećanje pokretanjem…” (foto i video)

Palestinski Hamas saopćio je večeras da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.

“Ispunjavamo sada naše obećanje pokretanjem velikog raketnog udara na Tel Aviv i njegova predgrađa, sa 130 reketa, kao odgovor na neprijateljsko gađanje rezidencijalnih kula”, navodi oružano krilo Hamasa u saopćenju.

Brigade Al- Qassam, naoružano krilo palestinske grupe otpora Hamas zapretile su da će gađati Tel Aviv ukoliko Izrael bude napadao civilne tornjeve u Gazi, javlja Anadolu Agency (AA).

Čitaj još:   ŽELJKO KOMŠIĆ POSLAO PORUKU BEOGRADU: „Granica je na Drini, ako je ne budete poštovali BIĆE PROBLEMA“

“Ako neprijatelj nastavi i bombarduje civilne kule, tada će Tel Aviv doživeti snažniji raketni udar od onog koji se desio u Ashkelonu”, naveo je na Twitteru portparol grupe Abu Ubaida.

Očevici su rekli za AA da je izraelska vojska tražila od stanovnika rezidencijalnog tornja Hanadi na severu Gaze da isprazne toranj u sklopu priprema uništenja zgrade.

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more