IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJTEŽA NOĆ DO SADA: Snažne eksplozije potresaju Al- Aksu, veliki požar unutar kompleksa, ubijeno više od 20 Palestinaca…(foto i video)

Veliki požar izbio je navečeras u jerusalemskom kompleksu džamije Al-Aksa, jednom od najsvetijih mjesta u islamu…

JERUSALEM: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11.05…00.24…  NAJTEŽA NOĆ DO SADA: Snažne eksplozije potresaju Al- Aksu, veliki požar unutar kompleksa, ubijeno više od 20 Palestinaca…(foto i video)

Uzrok požara nije se mogao odmah utvrditi, ali se dogodio nakon upada izraelskih policijskih snaga u prostor džamije tokom incidenta u kojem je povrijeđeno više od 300 Palestinaca.

Prema najnovijim informacijama, uslijed izraelskih napada, zapaljeno je jedno od stabala uz Al Aksu, koje je izazvalo dalje širenje vatre. Za to vrijeme, gledajući požar, okupio se veliki broj Izraelaca koji uz izraelske zastave slave ovakve prizore. 

Čitaj još:   Vic dana Mujo i mala plata...

Ranije je došlo do eskalacije nasilja između Palestinaca i izraleskih snaga sigurnosti.

Tokom napada izraelskih snaga je došlo i do izbijanja požara, a zapalilo se i jedno stablo u haremu džamije. Požar je ugašen intervencijom vatrogasaca.

Dibs je u razgovoru s novinarom AA kazao da Jevreji obavljaju obrede kod Zida plača u kompleksu Al-Akse, a da još uvijek traju napadi izraelske policije na Palestince. Palestinska omladina je odgovorila bacanjem kamenja u pravcu policije.

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more