IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ SMISLIO KAKO DA SE RIJEŠI LEPOSAVIĆA: Ovo je jedna od opcija… (foto i video)

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je naveo da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18.05.2021…20.14…KRIVOKAPIĆ SMISLIO KAKO DA SE RIJEŠI LEPOSAVIĆA: Ovo je jedna od opcija… (foto i video)

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je danas da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija za rješavanje situacije sa ministrom pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimirom Leposavićem, prenosi Srna.

“Da li će biti rekonstrukcije- vidjećemo. Ako imate samo jednu opciju, onda ne treba da igrate na tu opciju. Da imamo zakon o Vladi, ovi bi problemi bilo vrlo brzo razriješeni”, izjavio je Krivokapić novinarima u Podgorici.

On je naveo da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega.

“Više od toga ne mogu”, rekao je Krivokapić i dodao da nema priče o nezamjenjivima u Vladi i da svi trebaju da snose odgovornost za svoja djela.

Premijer Crne Gore zatražio je ranije ostavku i pokrenuo postupak smjene Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi, kao i zbog toga što je osporio legitimitet Suda u Haagu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. jul 2021. godine

Krivokapić je danas na panel- diskusiji “Kuda ide Crna Gora: Vladavina prava i antikorupcija”, koju je organizovao u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, rekao da Crna Gora s drugim pristupom treba da gradi bolju budućnost.

Zdravko Krivokapić je naveo da Crna Gora ima najgori rezultat od svih država koje žele da budu dio EU, dodavši da je problem u poglavljima 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava i organizovani kriminal i korupciju.

Krivokapić je istaknuo da zajednički cilj Vlade, Skupštine i sudstva treba da bude prosperitet Crne Gore i napredak koji će osjetiti građani.

“Ne može preko noći u ovakvoj krizi da se osjeti taj boljitak. Crna Gora će za dvije godine sa 12 projekata koje priprema Vlada, ako makar četvrtina bude zaživjela, u svojoj kasi imati najmanje milijardu evra”, rekao je Krivokapić.

Izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more