IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJETNJIH TEMPERATURA NI NA MAPI: Ide tura pljuskova, kada će prestati da pada… (foto i video)

“Temperature i dalje ispod prosjeka za kraj maja i kretaće se od oko 14 do 21 stepen Celzijusa”…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti… petak, 28.05. 2021…19. 59… LJETNJIH TEMPERATURA NI NA MAPI: Ide tura pljuskova, kada će prestati da pada… (foto i video)

Meteorolog Nedim Sladić je naveo da nas u narednom periodu opet očekuje relativno sviježe vrijeme, povremeno uz kišu i pljuskove. Kako je istakao, da sve češća pojava nestabilnosti očekuje nas u prvom delu naredne nedelje i ponovo negde oko 06. juna.

subota, 29.05.2021. godine
Opšta slika je povoljna. U prijepodnevnim satima svježije i ugodnije, sa odmicanjem dana i porastom temperatura, te izraženijom naoblakom, kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je provoditi mjere zaštite od UV zračenja, naročito na planinama i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana. Rijetki popodnevni pljuskovi mogli bi mjestimično remetiti osjet ugode.

Kako kaže, poslije tog datuma je moguća delimična stabilizacija i otopljenje, ali da za sada nema signala da će biti dugotrajniji period bez padavina.

“Za vikend pred nama će sa sjevera i sjevrozapada pod uticajem a to jednog visinskog ciklona nad istokom Evrope strujati relativno svijež i povremeno nestabilan vazduh. Preovlađivaće promenjljivo oblačno vreme, ponegdje uz sunčane intervale, posebno na jugu regiona i duž obale Jadrana, dok bi na kopnu sutra više sunca bilo na istoku, a u nedelju na zapadu regiona. Vjetar umjeren, povremeno i pojačan, dok se sevrozapadni, će duž većeg dijela obale duvati umerena i jaka bura.

Temperature i dalje ispod prosjeka za kraj maja i kretaće se od oko 14 do 21 stepen Celzijusa, a samo na jugu regiona i duž obale Jadrana ponegdje oko +25 stepeni Celzijusa”, istakao je Sladić

Čitaj još:   Dado POLUMENTA oženio je Selmu MEKIĆ ženu pod hidžrabom, a onda se desio veliki preokret koji niko nije želio: Zastaće vam dah od njene ljepote! (foto, video)

Kako kaže, pojava pljuskova biće izrazito lokalnog karaketara i nije moguće unapred predvideti i to gdje će se oni javiti, karta njihovog rasporeda je čisto orijentacionog tipa i nema smisla pitati za neki određen lokalitet hoće li biti pljuska, ili ne, jer na to nema odgovora.

Kako kaže, početak meteorološkog ljeta najverovantije donosi maksimume znatno ispod prosjeka i oni bi se trebali kretati +13 do +19 stepeni Celzijusa.

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more