IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRIVOKAPIĆ neće na saslušanje, tvrdi da ga ucjenjuju, KNEŽEVIĆ: Milo Đukanović je dva puta saslušavan i to preko pet sati … (foto i video)

U Skupštini Crne Gore održana je 12. sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu….

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 02.06. 2021…17. 49… KRIVOKAPIĆ neće na saslušanje, tvrdi da ga ucjenjuju, KNEŽEVIĆ: Milo Đukanović je dva puta saslušavan i to preko pet sati… (foto i video)

Na dnevnom redu je kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića, ministra finansija i socijalnog staranja mr Milojka Spajića, v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina i v.d. direktora Uprave prihoda i carina mr Aleksandra Damjanovića o ponovnom pokretanju posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Premijer Zdravko Krivokapić odbio je da dođe na saslušanje.

”Predsjednik Vlade nije predstavnik Vlade u odnosu na kojeg se može odrediti kontrolno saslušanje, stoga vaša odluka da se sprovede kontrolno saslušanje predsjednika Vlade i poziv upućen meni su potpuno neosnovani”, naveo je premijer u dopisu Odboru.

Krivokapić je naveo da je on predsjednik Vlade koji je strpljivo i podrobno odgovarao na sva pitanja poslanika, te da je nerijetko bio izložen besprizornim i neosnovanim uvredama.

”Zdravka Krivokapića niko neće ucjenjivati kako bi utolio glad za još nekom foteljom. Jedino kao pokušaj političke ucjene razumijem i vaš poziv na ovu sjednicu”, naveo je premijer.

Čitaj još:   TEŽAK UDARAC PUTINU: Turska, definitvno blokira prolazak ruskih brodova kroz BOSFOR i Dardanel! (foto, video)

Na saslušanje su došli Zoran Brđanin i Aleksandar Damjanović.

Ministar finansija Milojko Spajić prethodno je obavijestio da će uzeti učešće u radu sjednice Odbora. Međutim, predsjednik Odbora Milan Knežević danas je neposredno pred početak sjednice dobio dopis od Spajića, da ovaj Odbor ne vrši nadzor nad ovim Ministarstvom, te da ga zakon i poslovnik ne obavezuju da prisustvuje ovom saslušanju.

Takođe, direktor ANB Dejan Vukšić obavijestio je da nije u Crnoj Gori, te da neće moći da prisustvuje sjednici.

”Ova sjednica je sazvana u skladu sa Ustavom i zakonom, odluka premijera Krivokapića i ministra Spajića da ne dođu na kontrolno saslušanje govori o tome da je možda ova tema bila veoma škakljiva, problematična i kompleksna za njih. Jer, insinuacije i osnove sumnji koje je poslanik Medojević iznio zahtijevajući da se održi kontrolno saslušanje su bili prilika i da premijer i ministar pred javnošću saopšte svoja saznanja i demantuju ono što je Medojević izjavio”, rekao je Milan Knežević.

Ono što želim da podsjetim crnogorsku javnost da je Milo Đukanović, takav kakav je, dva puta dolazio u Skupštinu, jednom na anketnom odboru kojim je predsjedavao Andrija Mandić gdje su ga ispitivali poslanici preko pet sati, i jednom na anketnom odboru kojim je isto predsjedavao pokojni Koča Pavlović gdje je takođe saslušavan preko pet sati”, dodao je Knežević.

Rekao je da javnost prosudi zbog čega Krivokapić i Spajić nisu došli…

Čitaj još:   VRIJEME U REGIONU: Danas sunčano i vruće, do 34 C... (foto)

Knežević je odgodio sjednicu dok se ne pojave premijer i ministar finansija.

izvor Standard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more