IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG ŠTAJKA ADVOKATA: Mirko Ilić, osumnjičen za skrnavljene spomenika Ljuba Čupića u kućnom pritvoru… (foto)

Nikšićaninu Mirku Ilići (57), osumnjičenom za skrnavljene spomenika tužilaštvo zbog štrajka advokata nije moglo da odredi zadržavanje, pa je postupajući tužilac ODT Nikšić sudiji za istragu podnio prijedlog za izricanje mjere nadzora – zabrana napuštanja stana…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 19: 50… ZBOG ŠTAJKA ADVOKATA: Mirko Ilić, osumnjičen za skrnavljene spomenika Ljuba Čupića u kućnom pritvoru… (foto)

“Postupajući tužilac u ODT Nikšić, u svojstvu osumnjičenog, saslušao je lice lišeno slobode M.I. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo – povreda groba iz čl.411 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika”, saopšteno je iz ODT.

Kako navode zbog obustave rada advokata Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću nije bilo u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje.

U saopštenju ODT se navodi da su svi pozvani advokatiodbili da u tom predmetu budu postavljeni kao branioci po službenoj dužnosti,shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od17.05.2021.godine.

Čitaj još:   Drastično smanjen broj milijardera u Rusiji... (foto, video) 

“Zbog nemogućnosti, a usljed obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, postupajući tužilac ODT Nikšić je Osnovnom sudu – sudiji za istragu Nikšić podnio prijedlog za izricanje mjere nadzora- zabrana napuštanja stana protiv M.I. iz Nikšića”, saopšteno je iz nikšićkog ODT.

izcor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more