IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Jutros sunčano, ide topli vikend sa puno vjetra, iznad 30 stepeni C… (foto)

U Sarajevu sunčano prijepodne, umjeren porast oblačnosti u drugom dijelu dana, najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) Bosne i Hercegovine…

SARAJEVO:BiH, Zanimljivosti, vijesti…četvrtak,17.06.2021…09: 54… VRIJEME Jutros sunčano, ide topli vikend sa puno vjetra, iznad 30 stepeni C… (foto)

Period do 21.06.2021. dalje ne nude ozbiljniju promjenu vremenskih prilka u Bosni i Hercegovini. Atmosfera iznad naših krajeva je i dalje nestabilna. Polovinom juna se u centralnim i sjevernim područjima očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na krajenjem jugu preovladavat će promjenjivo oblačno uz više sunčanih intervala.

U jutarnjim satima i dalje svježe, u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je i kratkotrajna magla. 

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući na istoku, sjeveru i zapadu Hercegovine, te u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena…

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 10; Grude, Ivan-sedlo i Jajce 13; Bugojno i Drvar 14; Sarajevo 15; Livno 16; Bihać, Sanski Most i Zenica 17; Banja Luka, Doboj i Tuzla 18; Bijeljina i Trebinje 20; Gradačac 21; Mostar 22 stepena Celzijusa.

četvrtak, 17.06.2021. godine
Uz više svježine, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed porasta temperatura i pojačanog osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Čitaj još:   NAPETO U CRNOJ GORI: Kako funkcioneri vladajuće partije podstiču srpski nacionalizam… (foto i video)

petak, 18.06.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, a sa odmicanjem dana i dodatnim porastom temperatura, opšta slika djelimično će se pogoršati. Nedostatak svježine, vrućina i sparno vrijeme uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika, izraženije tokom poslijepodneva. Ugođaj bi mogli pokvariti i rijetki poslijepodnevni pljuskovi. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana, slojevito se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Prvog dana vikenda u BiH sunčano prije podne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana će uvjetovati jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepena Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.

U nedjelju pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab prvo i do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzija, zaključuju iz FHMZ-a BiH.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić, portparol DPS- a i poslanik u Skupštini Crne Gore: DF glumio da je podoban, sad se vraća na teren nacionalizma... (foto, video)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more