IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAŽNI PASOŠI, DRUGA IMENA, TAJNI ŽIVOT MAFIJE: Velja se zvao Branko Bošnjak (foto)

Kriminalci su poznati i po tome da svoj identitet stalno skrivaju lažnim pasošem! Branko Bošnjak, Piter Raduj Znice, Georgije Andonov, samo su neka od imena koje su koristili pripadnici kriminalnih grupa kako bi se nesmetano kretali po svijetu…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti… subota,03.VII. 2021…19.59…  LAŽNI PASOŠI, DRUGA IMENA, TAJNI ŽIVOT MAFIJE: Velja se zvao Branko Bošnjak (foto i video)

KAŽU DA JE LJUDE PRETVARAO U ĆEVAPE: Srpski ubica posjedovao i hrvatski pasoš, a zvao se BRANKO BOŠNJAK…

O pripadnicima kriminalne skupine govorio je svojedobno i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić…

Kriminalci svoje identitete često skrivaju lažnim pasošima pa je tako i zloglasni srpski kriminalac Veljko Belivuk poznatiji i kao Velja Nevolja imao hrvatsku putovnicu na ime Branko Bošnjak, a navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer imao je nekoliko identiteta, a posljednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice, piše Kurir.

“Mafijaši su za lažne dokumente spremni platiti ogromne iznose. Uglavnom biraju pasoše zemalja iz regije, a jedan pasoš ‘hrvatskog državljanina’, koji je inače najtraženija, stajao bi ih od 15.000 do 25.000 eura”, rekao je anonimni sagovornik za Kurir.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Vikend bez kiše, od ponedjeljka hladnije uz snježnije padavine... (foto)

Hrvatski pasoš imao je i pokojni vođa škaljarskog klana Igor Dedović koji je izrešetan u Grčkoj u januaru 2020.

Mafijaški klan koji su vodili Veljko Belivuk i Marko Miljković spominje se i kao opasan nasljednik zlokobnog zemunskog klana, a njihovi članovi sumnjiče se za ubistva, iznude, otmice te raspačavanje droge.

Velja Nevolja uhapšen je zbog ubistva navijača Crvene zvezde Zdravka Radivojevića te nestanka Gorana Veličkovića zvanog Goksi te Lazara Vukičevića i Milana Ljepoje, za kojeg tvrde da je pripadnik zloglasne bande Pink Panter, a nagađa se da je još najmanje pet nestalih osoba povezano s Veljinim klanom.

O pripadnicima kriminalne grupe govorio je svojedobno i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je tvrdio kako su oni od svojih ubijenih konkurenata radili ljudske ćevape te ih slali svom, navodno, stvarnom šefu Radoju Zviceru. Vučić je tom prilikom obećao da neće stati dok oni ne budu odgovarali za ljudske ćevape.

Izvor Kurir.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more