IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS U RS- u: Napadnuti povratnici Raza i njen sin Amir Ferhatović, napadač uhapšen… (foto)

U policijskoj stanici Vlasenica su nam kazali kako im je prijavljen napad, nakon čega je napadač, S. Z. rođen 1984. godine, uhapšen…

VLASENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 29.07.2021…10: 49… UŽAS U RS- u: Napadnuti povratnici Raza i njen sin Amir Ferhatović, napadač uhapšen… (foto)

U Vlasenici je sinoć napadnuta povratnička porodica Ferhatović, Raza Ferhatović i njen sin Amir. Nožem ih je napao i nanio povrede njihov komšija Srbin.

U policijskoj stanici Vlasenica su nam kazali kako im je prijavljen napad, nakon čega je napadač, S. Z. rođen 1984. godine, uhapšen.

Imamo prijavljen napad na porodicu Ferhatović. Napadač je uhapšen. Napao ih je, koliko je meni poznato, nekim manjim kuhinjskim nožem – kazali su nam jutros u Policijskoj stanici Vlasenica.

Ovaj događaj uplašio je povratnike u Vlasenici.

U Vlasenici napadnuta povratnička porodica Raza Ferhatović i Amir Ferhatović od komšija kojima su, iako u srebreničkom genocidu izgubiše oca i supruga, pružili ruku pomirenja!

Valjda nije dovoljno bilo što ti lišiše života voljene, počiniše genocid i zločin, oduzeše život šesnaestogodišnjoj Melihi Durić prije 21 godinu i to 11. jula kada se polagao kamen temeljac u Memorijalnom centru Potočari. Pod plaštom Zakona o premjeru i katastru od 2018. godine otmu imovinu, sad je red i na ostale?

Čitaj još:   STRAŠNO Pucnjava u redakciji lista, petero mrtvih, napadač uhapšen...

Da li će nametnuti Inzkov zakon opet najviše platiti oni nedužni koji oprostiše i pružiše ruke pomirenja (povratnici na Drinu) i imaju li bošnjački lideri odgovor i političku mudrost da jednom za svagda stanu ukraj ugnjetavanju povratnika na Drinu.

I da, porodica Ferhatović je, iako povrijeđeni, u policijskoj stanici u Vlasenici! Molim sve moje prijatelje da dijele ovu objavu i kolege novinare da se uključe u rasvjetljavanje ovakvih situacija. Hvala Vam i živjela nam jedina domovina Bosna i Hercegovina- napisala je na svom profilu Mulija Džulibegović iz Vlasenice…

MUP RS-a odmah je locirao i uhapsio napadača, ali Ferhatović nije miran, jer se boji ostaviti porodicu i otići na rad.

U policiji su mi kazali da je on mentalni bolesnik. Ja se sada pitam zašto onda nije smješten u adekvatnu ustanovu, da je došao s bombom umjesto nožem. Ko će meni garantirati sigurnost– govori Ferhatović.

Čitaj još:   RUSI NADAHNUĆE NAŠLI U DRAŽI: Znak "Z" su izmislili ČETNICI i imalo je JEZIVO značenje... (foto, video)

izvor (SB)

STRAŠNO Pucnjava u redakciji lista, petero mrtvih, napadač uhapšen…

Najmanje pet osoba je ubijeno, a nekoliko ranjeno u pucnjavi Read more

Njemačka: Devet povređenih u napadu nožem, napadač uhapšen…

Devet osoba, od kojih jedna ozbiljno, povređeno je u napadu Read more