IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U ĆIRILICI: Kako se uživo farbaju laži i podižu tenzije u Bosni i Hercegovini (foto i video)

U emisiji Ćirilica urednika i voditelja Milomira Marića gosti su bili Čedomir Antić historičar, Dejan Ristić historičar, Predrag Marković historičar i političar, Branko Lukić advokat ,Ljubodrag Dimić– akademik…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… utorak, 03.08.2021… 07: 19… HAOS U ĆIRILICI: Kako se uživo farbaju laži i podižu tenzije u Bosni i Hercegovini (foto i video)

Pored tema vezanih za Srbiju i stanje na Kosovu, posebno je zanimljivo bilo vidjeti kako se uživo fabriciraju laži i podižu tenzije kada je u pitanju politička siutuacija u Bosni i Hercegovini.

Tako je sveukupna srbijanska, ali i javnost u regionu, mogla čuti i vidjeti potpuno izmišljenu izjavu Bakira Izetbegovića iz Gacka, koju je urednik i voditelj “Ćirilice” Milomir Marić upotrijebio kao uvod u temu pod nazivom „Žele da ukinu Republiku Srpsku kao genocidnu“.

– Zakon o negiranju genocita koji je Valentin Inzko doneo je preduslov za ono što je rekao Bakir Izetbegović, započinje Marić i nastavlja:

“Kreće naša osveta, mi imamo pravo na osvetu, Srbi ne shvataju šta će ih snaći, ova osveta neće biti u ratu ali sve ide na našu stranu i dovešće do onoga što je ranije pominjano do ukidanje Republike Srpske kao genocidne“, kazao je Milomir Marić, izmislivši dio izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Čitaj još:   CNN: Senat SAD- a raspustio raspravu, Trampove pristalice upale u Kapitol... (foto i video)

Odmah je uslijedila dogovorena rafalna paljba iz najžešćih arsenala, a za to je ovoga puta bio zadužen historičar Čedomir Antić.

– A gde on to govori? On to govori u Kuli Fazlagića, znači u demokratskoj Republici Srpskoj on može da ode na prostor opštine Gacko i da u štabu najgorih ukoljica muslimanskih ustaša drži takav govor, hajde da vidimo da bilo ko z Srbije ode da drži sličan govor u Sarajevu. Jedno što znam sigurno, pobedili Bošnjaci ili izgubili, Izetbegović će biti brojniji i bogatiji, kazao je Čedomir Antić.

Kako se u medijima u Srbiji podižu tenzije i izmišljaju izjave najbolje svjedoči najnoviji video.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more