IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FANTASTIČAN NASTUP: Marija Vuković u skoku uvis na Olimpijskim igrama sve preskočila iz prve… (foto i video)

Naša atletičarka u kvalifikacijama plasirala se u finale takmičenja u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Tokiju…

TOKIYO: Svijet, Sport, vijesti… četvrtak, 05.08.2021… 08: 29…  FANTASTIČAN NASTUP: Marija Vuković u skoku uvis na Olimpijskim igrama sve preskočila iz prve… (foto i video) 

Marija Vuković plasirala se u finale takmičenja u skoku uvis na Olimpijskim igrama.

Ona je jutros u Tokiju nastupila bez greške– nijednom nije rušila ljestvicu, pa je, preskočivši 195 centimetra, izborila nastup u subotu.

U finale se plasiralo ukupno 14 takmičarki, a jako je važno naglasiti kako je Vuković, uz Australijanku Nikolu Mekdermot, bila jedina koja ovog jutra nijednom nije rušila ljestvicu.

Riječ je  o najvećem uspjehu crnogorske atletike.

Vuković je počela odlično, iz prvog pokušaja preskočila je 182, a zatim i 186 centimetara. Većina takmičarki nije iz prvog pokušaja uspjela da preskoči visinu 190, ali među njima nije bila Marija Vuković – crnogorska skakačica još jednom je bila besprekorna.

Nastavila je Marija Vuković sjajno – i visinu od 193 centimetra preskočila je iz prvog pokušaja.

Čitaj još:   Džaferović i Komšić odgovorili Dodiku: Dritana Abazovića ćemo primiti u Predsjedništvu BiH... (foto)

Ukupno 17 takmičarki ostalo je u trci za finale uoči završnih skokova, pri čemu je norma iznosila 195. Nakon čak 10 skakačica koje su rušile ljestvicu iz prvog pokušaja, Marija Vuković još jednom je bila bez greške. Preskočila je i 195, pa je finale bilo osigurano.

Pored Marije Vuković, plasman u finale još su osigurale Jaroslava Mahučik (Ukrajina), Elenor Piterson (Australija), Mari – Lorens Jungflajš (Njemačka), Morgan Lejk (Velika Britanija), Kamila Licvinko (Poljska), Marija Lasickene (Rusija), Nikola Mekdermot (Australija), Safina Sadulajeva (Uzbekistan), Vašti Kaningem (SAD), Irina Geraščenko (Ukrajina), Julija Levčenko (Ukrajina), Maja Nilson (Švedska) i Mirela Demireva (Bugarska).

Ne treba zaboraviti ni preostale ovogodišnje rezultate Marije Vuković, koji su prethodili jutrošnjem besprekornom nastupu. Ona je u februaru, uz preskočena 192 centimetra, bila sedma na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Torunu, da bi u junu, preletjevši 197, osvojila Balkanski šampionat i izborila nastup u Tokiju.

Vuković je ujedno i posljednja preostala predstavnica Crne Gore na Olimpijskim igrama.

Čitaj još:   UŽAS U BH. GRADU: Muškarac se raznio bombom, tijelo prevezeno u Dom zdravlja... (foto)

Subotnje finale počeće tačno u podne.

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more