IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTORISKI UGOVOR ZA NBA: LUKA Dončić potpisao kontrat za pamćenje… (foto i video)

Ugovor je dogovoren na sastanku u Sloveniji, gdje je Dončića posjetila delegacija koju su, između ostalih, činili vlasnik Mavericksa Mark Cuban, novi trener Jason Kidd i legenda kluba Dirk Nowitzki…

LJUBLJANA: Svijet, Sport, vijesti… utorak, 10.08. 2021… 09: 14… ISTORISKI UGOVOR ZA NBA: LUKA Dončić potpisao kontrat za pamćenje… (foto i video)

Čudesni slovenski košarkaš Luka Dončić potpisuje novi petogodišnji ugovor a on mu jamči čak 207 milijuna dolara…

LUKA DONČIĆ dogovorio je produljenje ugovora s Dallas Mavericksima, otkrio je ESPN- u njegov agent Bill Duffy. Slovenski košarkaš će kroz pet godina zaraditi 207 milijuna dolara.

Povijesni je to ugovor za NBA ligu jer se radi o tzv. rookie supermax ekstenziji, odnosno produljenju njegovog prvog ugovora za iznos od 35% salary capa.

Do Dončića nijedan igrač u povijesti lige nije ostvario pravo potpisati takvu ekstenziju, ali Slovenac može jer je već dvaput izglasan u najbolju NBA petorku na kraju sezone.

Ugovor je dogovoren na sastanku u Sloveniji, gdje je Dončića posjetila delegacija koju su, između ostalih, činili vlasnik Mavericksa Mark Cuban, novi trener Jason Kidd i legenda kluba Dirk Nowitzki.

Čitaj još:   Neko će letjeti iz Zadruge: Mića, sazvao hitan sastanak, Dalila pokradena... (foto i video)

Ugovor stupa na snagu od 2022./23. te je potpisan u 4+1 formatu. Prve četiri godine su sigurne, a Dončić sam može odlučiti hoće li ući u petu godinu ugovora.

“Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dallasu kao dio Mavericksa”, rekao je Dončić za ESPN pa dodao:

“Posvećen sam Mavericksima i cijenim podršku svojih navijača. Uz moj novi ugovor, sretan sam što mogu objaviti da ću se još više zalagati i fokusirati za proširenje svoje fondacije. Ulagat ću u mjesta koja mi mnogo znače, mjesta poput moje domovine Slovenije i zajednice u sjevernom Texasu.”

izvor jutarnji list.hr

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more