IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Potrebne su nam pametne odluke i pametni izbori… (foto)

Milo Đukanović je rekao da je DPS u izazovima sa kojima se suočavalo crnogorsko društvo, izgradila svoje povjerenje i svoju superiornost na crnogorskoj političkoj sceni…

BIJELO POLJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30.10.2021… 00: 46…  MILO Đukanović: Potrebne su nam pametne odluke i pametni izbori… (foto)

Održana 9. Opštinska izborna konferencija Demokratske partije socijalista (DPS) u Bijelom Poljom kojom su nastavljene reforme unutar partije. Još jedna u nizu konferencija, za koju je vladalo ogromno interesovanje, je pokazatelj da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem partije, što je ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara mjeseca ove godine, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Bijelo Polje.

Prisutnima se obratio predsjednik Milo Đukanović koji je rekao je DPS u izazovima sa kojima se suočavalo crnogorsko društvo, izgradila svoje povjerenje i svoju superiornost na crnogorskoj političkoj sceni.

“Sada moramo da budemo još bolji, i moramo da znamo da se ne može živjeti od stare slave. Divno je da smo mi doveli Crnu Goru do nezavisnosti, uveli je u NATO, vodimo je ka Evropi, jer je to obećavajuće. Ako mi kao generacija ne stignemo da uživamo u punoj mjeri evropski kvalitet života, krenuli smo tim putem svjesni da će generacije naših potomaka živjeti evropskim kvalitetom života i valjda smo kao roditelji vrlo srećni zbog toga. Jer nećemo više čežljivo gledati ni na Rim, ni na Beč, ni na Prag, nego ćemo živjeti evropski život ovdje. Tamo je krenula Crna Gora, tamo je vodi DPS”, poručio je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Umjesto EU integracija, sada govorimo o stabilnosti regiona... (foto, video)

On je istakao da su sada potrebne pametne odluke i pametni izbori da bi ti ljudi koje su izabrani na jučerašnjoj konferenciji mogli nastaviti tim putem.

U svom obraćanju član Predsjedništva DPS Zoran Pažin saopštio je da je Bijelo Polje od posebnog značaja za afirmaciju vitalnih vrijednosti crnogorskog društva, kao što su otvoreno građansko društvo, multikulturalizam, multivjerski karakter društva i antifašizam.

“Danas kao malo kada ove vrijednosti su dovedene u pitanje i opasnost na jedan perfidan način jer je jasno da ono što imamo na političkoj sceni nije u cilju afirmacije već ih nasuprot tome, duboko ugrožava. Tome nema ko da se suprotstavi sem nas, jer kao što znamo DPS uvijek za sobom nosi teret državničke odgovornosti”, istakao je Pažin.

Kako su kazali, “cilj je sačuvati superiornost politike partije u Bijelom Polju”.

“Na konferenciji je zaključeno da je cilj sačuvati superiornost politike naše partije u Bijelom Polju, ali i neophodnost da naš grad da onaj prepoznatljiv, moćan impuls povratku relevantnosti Demokratske partije socijalista i njene politike na državnom nivou, zauzimanja one tradicionalne pozicije stožera državne politike koja Crnu Goru vodi ka evropskom sistemu vrijednosti i ka evropskom kvalitetu života”, dodaje se u saopštenju.

Čitaj još:   Vic dana Đuro i prva godišnjica braka... (foto)

Dodaju, pored predsjednika Đukanovića, člana Predsjedništva naše partije Zorana Pažina, konferenciji su prisustvovali generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Izvršnog odbora za Bijelo Polje Nikola Divanović, kao i brojni poslanici i članovi Glavnog odbora opštine.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more