IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Đonović: Krivokapić hoće da se dodvori ”srpskom svetu”

Zvanična posjeta premijera Zdravka Krivokapića Beogradu novi je pokušaj da se dodvori srpskom svetu, dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na taj način nastoji da smanji broj neprijatelja u Crnoj Gori, ocijenio je politički analitičar Ranko Đonović za Gradsku televiziju.

“Svima je jasno da Krivokapić nema kapacitet čak ni ministar da bude za neku određenu oblast, a kamoli da vodi Vladu i jednu državu. Njega koriste na toj poziciji da sa njim rade tako i ovako, a po Crnu Goru svakako štetno”, kazao je Đonović.

Smatra da je zvaničan poziv za posjetu Srbiji, Krivokapić očigledno shvatio kao ostvarenje cilja – da je napokon uspostavio politički korektne odnose sa tom državom. Međutim, kako navodi, suština je drugačija.

“Suština je da oni žele da prevare glasače i građane Crne Gore, dobiju glasove i onda naravno ukinu Crnu Goru, korak po korak. Da je Krivokapić bio čovjek evropskih i političkih kapaciteta, koji su spremni da brane Crnu Goru, ne bi dozvolio da ga Amfilohije i Gojko Perović dovode na mjesto premijera”, rekao je Đonović.

On navodi da su neprijatnosti, kroz koje je prolazila porodica premijera Krivokapića u Beogradu, rezultat nezadovoljstva srpskih vlasti njegovim djelovanjem kada je riječ o promociji srpstva u Crnoj Gori.

Dodaje i da Vučić želi da skupi sve moguće poene u Crnoj Gori.

“Vučić će se u toj politici sigurno jednog dana naći u vrlo nezavidnom položaju, a ovi naši vrlo brzo. Jer sam siguran da će sljedeći izbori, koji će se po mom uvjerenju desiti do kraja proljeća, to pokazati”, ističe Đonović.

Čitaj još:   BUDUĆI PREMIJER POTVRDIO: Dritan nije ministar odbrane i najavio raspuštanje NKT- a... (foto i video)

Premijerova posjeta Srbiji, dodaje, povezana je sa njegovom najavom osnivanja nove partije. Đonović kaže da partija, koju će osnovati Krivokapić, neće biti ni bolja ni gora od drugih sličnih, kao i da nije bitno da li će ući u parlament.

“Ovo je posjeta da bi Krivokapić mogao da maše sa njom i na novim izborima uzme dio glasača koji nijesu za Demokratski front i ona ne ide dalje od toga. Onda će raznim trikovima Beograd potpuno da ih stavi pod kontrolu. Ako se neki od njih u međuvremenu opamete, za Crnu Goru je to kasno. On ne može da uđe u parlament ako recimo ne bi dobio podršku Srbije i to je cijena koju, prije ili kasnije, mora da plaća”, uvjeren je Đonović.


Iako Krivokapić tvrdi da tokom posjete neće doći do potpisivanja Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije, Đonović kaže da o tome ipak odlučuje Beograd i da su to njihove igre. Dodaje da Srbija sa Crnom Gorom suštinski ima samo jedan problem – želi da Crna Gora nestane.

“Imate 10 medija u Srbiji koji se samo bave Crnom Gorom. Svojevremeno su počeli sa Bosnom, pa sa Hrvatskom. Sada im je potrebno što više stvoriti to anticrnogorsko, stvarajući prema Đukanoviću i DPS-u i tim opozicionim strankama animozitet, lažući, izmišljajući. Mislim da vam se smuči kad ih slušate. Vučić to ne radi zato što voli Kneževića, Mandića, što su drugovi, prijatelji, što su mu braća. Već zato što mu oni ostvaruju program”, ocijenio je Đonović.

Čitaj još:   DAMIR Šehović: Sedmi put mijenjaju Uredbu, mora li Vlada baš svaki dan da se blamira? (foto)

Naša država u svojoj istoriji nikada nije imala neprijatelja, kao što je to danas Beograd, i sve sile su upregnute da Crna Gora nestane u magli, zaključio je Đonović.

izvor: standard.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more