IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐERLEK PUKAO SKROZ: “Ko ne želi da se vakciniše je slučaj za psihijatra”

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da smatra da ljudi koje ne žele da se vakcinišu imaju “čudne ideje” koje je ocijenio kao “samoubilačke, jer ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život”.

Đerlek je za TV K1 rekao da je delta soj korone “ubitačan i liči na avione bombardere“ i da se mora ragovarati sa profesionalcima, sa sociolozima, psihijatrima, kulturolozima koji će razgovarati sa nevakcinisanima.

Naveo je da je trenutno bar jednom dozom vakcine u Srbiji vakcinisano 55,3 odsto stanovnika i da će na sljedećeoj sjednici Kriznog štaba koja će biti održana do kraja ove nedjelje biti riječi o situaciji u školama, jesenjem raspustu i kovid propusnicama.

Ukazao je da je “evidentno“ da kovid propusnice daju rezultate i da pravac razmišljanja i djelovanja mora biti takav da imamo “što efektivnije mjere, a što manje posljedica“, što znači da sve mjere budu “usklađene sa Ustavom i ljudskim pravima“.

Čitaj još:   ĐERLEK: TRENUTNO 70 MEDICINARA BOLNICE U NOVOM PAZARU NE RADİ-''KUNEM SE, DOBIĆE OTKAZ SVI NA LAŽNIM BOLOVANJIMA''

Đerlek je rekao da nije istina da se na prijem u kovid ambulante čeka sedam sati i da se po podacima koje on ima čeka “najviše dva do tri sata“.

Povodom uzimanja lijeka “ivermektin“ Đerlek je rekao da je korišćenje lijekova koji nisu registrovani krivično djelo i naglasio da bi Agencija za lekove registrovala taj lijek da je on delotvoran u lečenju korone.

Izvor: Tanjug

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   OD KORONE MU UMRLI MAJKA I DAJIDZA, PRAVO IZ BOLNIČKE POSTELJE STAO NA PRVU LINIJU ODBRANE! Dr Đerlek za Pink: 8. juli ću pamtiti cijelog života!
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more