IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO ĆE BITI JUDA? „Zlatni glas“ ruši Vladu Crne Gore

Siguran sam da ćemo imati dovoljno glasova ili ćemo obezbijediti politički dogovor da crnogorska vlada padne u ponedjeljak, rekao je Raško Konjević

Lider opozicione SDP je krajem novembra Vladi premijera Zdravka Krivokapića predao zahtjev za izglasavanje nepovjerenja.

Konjević je na ovaj način podgrijao sumnje funkcionera crnogorske vlade koji se već dvije nedjelje pitaju ko će biti „izdajnik“ na sjednici zakazanoj za 12. decembar.

Za rušenje Krivokapićeve vlade u crnogorskom parlamentu potreban je 41 glas.

Opozicija koju predvodi DPS, Đukanovićev DPS, ima 40 poslanika, a vladini zvaničnici je optužuju da je spremna da plati desetine miliona eura na „zlatnom glasanju“.

Ovu sumnju ponovio je i sam premijer Krivokapić, koji je naveo da njegovu vladu ne mogu da poljuljaju ni oni koji trenutno pregovaraju sa desetinama miliona eura da izdaju izbornu volju građana.

„Nisam slučajno rekao da je ranije 200 miliona eura iz budžeta bilo usmjereno u neke čudne tokove. Ako je neko mogao da preusmjeri 200 miliona, to znači da je zainteresovan da vrati ono što je uložio promjenom volje građana“, rekao je Krivokapić.

Čitaj još:   SCENE DA SE PAMTE: Poslušajte Izetbegović govori engleski, šta Bećirović kaže na sve to i urnebesnu reakciju Hadžikadića... (foto, video)

Opozicija, koja je parlamentu 29. novembra podnijela predlog za smjenu vlade, nije odgovorila na ove Krivokapićeve optužbe, ali je ponovila da vjeruje da će njegova vlada pasti u ponedjeljak.

SDP-ov Raško Konjević izjavio je da inicijativa opozicije da se izglasa nepovjerenje vlasti nije motivisana isključivo željom da se ona ruši, već i željom da se konačno potvrdi ko podržava takvu vlast.

U predlogu za smjenu vlade koji su crnogorskom parlamentu krajem novembra podnijeli poslanici Demokratske partije socijalista, Albanskih nacionalnih partija, Bošnjačke stranke, SDP-a i Socijaldemokrata navodi se da je Crna Gora u najvećoj političkoj i institucionalnoj krizi od uvođenje višepartijske politike.

U slučaju da vlada Zdravka Krivokapića padne u ponedjeljak, u političkim krugovima se pominje mogućnost formiranja manjinske vlade iza koje bi bili poslanici Jedinstvene reformske akcije (URA) Dritana Abazovića, bez DPS-a Mila Đukanovića.

Krivokapić otkazao je sastanke u Briselu zbog sjednice parlamenta.

izvor: b92.net, portalluca.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more