IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Veliki požar u marini “Navara”, gore luksuzne jahte… (foto, video)

Prema informacijama medija, na teren su odmah izašli vatrogasci međutim vatra je vrlo brzo zahvatila i nekoliko susjednih jahti te se tako proširila…

TIVAT: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 13.12. 2021… 00: 22… CRNA GORA: Veliki požar u marini “Navara”, gore luksuzne jahte… (foto, video)

Požar u marini u Tivtu ugašen: Uzrok se ispituje, vatrogasci tokom noći ostaju da dežuraju…

U marini “Navar” u tivatskom naselju Bonići nešto poslije 17 sati izbio je požar na jahti, saopšteno je portalu CdM iz Službe zaštite Opštine Tivat.

U gašenju požara učestvovao je veliki broj vatrogasaca, vatra se proširila na drugu jahtu a oštećen je i obližnji brod. Požar je lokalizovan nešto prije 19, a ugašen oko 20 časova.

Kako javlja RadioTivat, tokom noći vatrogasci će ostati da dežuraju u marini.

Uzrok požara se ispituje, a po nezvaničnim informacijama Radija Tivat, uzrok su insatlacije. Vatra je pričinila veliku štetu na jahtama.

“Požar smo lokalizovali oko 18, 30 na dvije jahte i nastojimo da spriječimo curenje nafte i eksploziju”, rekao je ranije Radio Tivtu komandir tivatskih vatrogasaca, Milorad Giljača.

U marini “Navar” kod Tivta, u blizini luksuzne marine Porto Montenegro, izbio je požar na jednoj od jahti nakon čega se vatra proširila i na susjedne.

Čitaj još:   Habib ljutito odgovorio: Ja ću odlučiti ko je izazivač, a ne ti... (foto)

Prema informacijama medija, na teren su odmah izašli vatrogasci međutim vatra je vrlo brzo zahvatila i nekoliko susjednih jahti te se tako proširila.

(Foto: Telegraf.rs)
(Foto: Telegraf.rs)

“U toku je borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom”…

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Općine Tivat Milorada Giljače, vatra je zahvatila dvije veće motorne jahte koje se nalaze na tzv. suhom vezu – izvađene iz mora na operativnoj obali marine, prenose Vijesti.

Vatrogasci iz Tivta kojima su u pomoć došle i kolege dobrovoljci iz tri dobrovoljna vatrogasna društva, lokalizivali su požar nešto prije 19 sati i spriječili da se vatra prenese na brojne druge jahte koje se nalaze u neposrednoj blizini dva zapaljena broda.

(Foto: Vijesti.me)

“Pored dvije jahte na kojima je neposredno izbio požar, vatra je oštetila i još jedan obližnji brod”, prenose podgoričke Vijesti.

Također, za sada nije poznato ima li povrijeđenih i da li su se vlasnici jahti u trenutku požara nalazili na njima.

Kako javlja BokaNews, na moru je bila pripravna i ekipa Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, ali nije bilo potrebe za njenim intervencijom sa postavljanjem plutajućih brana, jer su svi nusprodukti požara i gašenja te izlivi zauljenij tečnosti, ostali na obali i nisu dospjeli u more.

Čitaj još:   PUŠTENE HEMIKALIJE I PEPEO: Pomor ribe, TE Pljevlja zagađuje Ćehotinu...

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more