IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Čime se ova žena bavi? DA LI JE OFICIR POLICIJE SRBIJE ili…

Policija Republike Srbije bi trebalo da ponašanjem daje primjer građanima i da pokažu drugima šta znače dostojanstvo, čast i lični integritet, a naročito ako su u pitanju službenici sa višim činovima, poput majora ili pukovnika. Ipak, svjedoci smo da stvari u Srbiji nisu uvjek onakve kakve bi trebalo da budu.

-Pravim veoma ozbiljno istraživanje i molim vas da mi odgovorite na jedno pitanje! Šta mislite čime se bavi dama sa ovih slika – istakao je lider pokreta Ljubav, Vera, Nada Nemanja Šarović, objavivši fotografije žene u malo “slobodnijem” izdanju.

U pitanju je Stanica Biba Puzović, koja ima čin majora policije.

I tako ovaj oficir policije na društvenim mrežama objavljuje provokativne fotografije i urušava ovu instutuciju zajedno sa njenim šefovima, koji joj to dozvoljavaju i nečinjenjem aminuju. Šta je ona – influenser ili visokopozicionirani službenik MUP?

 Sad kad smo utvrdili da je gospođa Stanica Puzović službenik MUP-a ministar Vulin treba da odgovori na nekoliko pitanja:

1. Da li Uredba o karijernom napredovanju policijskih službenika važi za sve pripadnike MUP-a – dodaje Šarović.

Čitaj još:   LONDON Coca Cola, Pepsi i Nestle najveći proizvođači plastičnog otpada na planeti...

– Kako je moguće da je Stanica Puzović izabrana da bude član mirovne misije u Liberiji za šta je uslov bio minimum od pet godina radnog iskustva u MUP, ako ona, po sopstvenom priznanju, nije imala ni tri godine staža? Inače, mediji tvrde, da je godišnja plata bila oko 30.000 evra – napominje Šarović i dodaje:

– 3. Da li za sve pripadnike MUP-a važe Kodeks policijske etike i Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu policijskih službenika?

4. Da li se na ovakav način čuva ugled Ministarstva na čijem ste čelu?

Čitaj još:   UŽAS: Velja Nevolja u iskazu naveo da mu je Vučić tražio razne usluge... (foto i video)

5. Ko bolje čuva ugled MUP-a, major A. Krstić ili major Stanica Puzović – ističe Šarović.

U Pravilniku o načinu ponašanja i izgledu policijskih službenika jasno stoji da policijski službenici ne smeju da: objavljuju fotografije, odnosno video snimke u uniformi, odnosno građanskom odelu, sa radnog mesta ili iz radnog prostora ili drugog mesta i prostora sa kog se posredno ili neposredno mogu identifikovati kao policijski službenici ili drugi zaposleni u Ministarstvu, na način kojim se narušava ugled Ministarstva.

Iako svako ima pravo da se oblači kako želi i radi sve šta poželi (u okviru zakona), ali postavlja se pitanje da li je pomenuta policijska službenica svojim ponašanjem narušava ugled policije u javnosti, kao i kako je mogla da ode u mirnovnu misiju kada nije imala dovoljno iskustva, bar u policijskom radu? Takođe, ostaje nejasno da li je Puzović pripadnica policije ili influenser, jer teško da može da bude i jedno i drugo.

izvor: http://direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more