IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČLANOVI Telegram grupe PRIJETE DA ĆE PROLITI KRV U CRNOJ GORI ako se na vlast vrati DPS

Tokom jučerašnjeg dana na društvenim mrežama kružile su poruke sa Telegram grupe „Bunt je stanje duha“, a u kojima učesnici, zabrinuti zbog pada Vlada i potencijalnog učešća Demokratske partije socijalista u novoj vlasti, pozivaju na prolivanje krvi u Crnoj Gori kako bi se zaštitio „ugroženi i ugnjetavani srpski narod“.

U prvoj poruci administrator grupe upoznaje učesnike da je mala šansa za povratak DPS-a, ali da ona postoji.

-Ako se to desi u Crnoj Gori će se proliti mnogo krvi, biće je do koljena, ali kunemo vam se da će mnogo više njihove biti, jer se Srbi koji su ugnjetavani neće povući. Miran sam i spokojan, jer sam se u Crkvi zakleo kao i većina nas da nema povlačenja pred ustašama i svetinjokradicama – upozorava administrator.

On se dalje izvinjava, kako kaže, Đedu (Amfilohije Radović), jer ga nijesu dostojni.

Kroz polemiku učesnici ove grupe razmjenjuju mišljenja o premijeru Zdravku Krivokapiću, traže krivce za njegov neuspijeh, a nijesu zaboravili da pomenu ni opstrukcije Demokratskog fronta koji je Vladu kritikovao od njenog nastanka.

Korisnik Matić upozorava da bi trebalo krenuti sa protestima, a izvjesni Petar Dimić odgovara da bi trebalo da krenu „na krv i nož, jer ovo nema smisla više“.

-Otimaju nam naše ispred očiju – „zabrinut“ je Dimić.

Na zakletvu datu na Trojčindan 2019. godine podsjetio ih je korisnik kojem su u nazivu, umjesto imena, navedeni brojevi.

Čitaj još:   KUHA U CRNOJ GORI: Oskrnavljen BAJRAK na brdu kod BIJELOG POLJA…

-Na Trojčin dan 2019-te smo zakletvu dali. Kome je do krvi, nek pokuša da vrati DPS na vlast. Plivat ćemo svi u krvi do poslednje kapi, ali predat se nećemo – naveo je.

Zaprijetio je i da će „ustaše Mila Đukanovića biti rategnute o traktore dok se ore srpska zemlja u Crnoj Gori“.

Zapaljivu retoriku pokušao je da smiri Hajduk Stefan koji je napisao da „za političare poput ovih“ nikada ne bi otišao na krv i nož, već jedino ukoliko bi „Crkva lično bila u opasnosti“.

Izvjesni Filippo Lucci ipak poručuje da krv mora pasti, te da su u zabludi oni koji ne vjeruju da će u Crnoj Gori doći do građanskog rata.

-Sve ovo je napad na Srbe i Srbstvo! Sva dešavanja u Crnoj Gori, sva dešavanja i srbomrzci u Srbiji, i sva dešavanja u Republici Srpskoj. Ništa nije slučajno, sve planski rade da narod ne može da se preorjentiše i organizuje! Inače, samo ću vam reći, braćo i sestre, da će preko Crne Gore i dešavanja u njoj, napasti Kosovo i Metohiju – naveo je on.

Učesnicima je bio sporan i septembarski sporazum koji je garantovao da nova vlast neće povući priznanje Kosova kao nezavisne države, a razmijenili su i nekolicinu poruka koje obiluju govorom mržnje, a na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Čitaj još:   HIT: KAD SE SRBIN I CRNOGORAC POSVAĐAJU OKO PJESME PA POĐU NA KAFU... (video)

Ove poruke dijeljene su juče na svim društvenim mrežama, a Pobjeda je pitala Upravu policije jesu li obaviješteni o ovom slučaju, te da li su preduzeli neophodne radnje iz svoje nadležnosti kako bi sankcionisali pozivanje na nasilje, ali odgovor juče nijesmo dobili.

izvor: vijesti.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more