IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLOBODNA ZONA Luke Bar: Šverc 11.000 paketa cigareta, privedeni carinik i vozač kamiona, biće još hapšenja… (foto, video)

Policija: Preduzimaju se dalje aktivnosti na utvrđiavanju okolnosti događaja i identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u nezakonitim radnjama…

BAR: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 09.02.2022…19: 32…  SLOBODNA ZONA Luke Bar: Šverc 11.000 paketa cigareta privedeni carinik i vozač kamiona, biće još hapšenja… (foto, video)

Nakon što je juče otkrivena krađa 11.000 paketa cigareta iz skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, danas su uhapšeni D.D. (42) i M.P. (44) obojica iz Bara, saopšteno je CdM-u nezvanično iz policije.

“Uhapšen je carink i još jedno lice zbog krađe cigara u Luci Bar”, kazali su CdM-u iz policije.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva za Primorski portal je potvrđeno da je policija lisice na ruke stavila cariniku D.D. i vozaču kamiona M.P.

“Preduzimaju se dalje mjere u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog krivičnog djela. Očekuju se još hapšenja”, navodi izvor CdM-a iz policije.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac Radovan Đurišić kazao je za Primorski portal da u dva skladišta u luci Bar ukupno fali 11.349 paketa različitih cigareta.

Policija: Preduzimaju se dalje aktivnosti na utvrđiavanju okolnosti događaja i identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u nezakonitim radnjama

Iz Uprave policije su saopštili da im je juče oko 11 sati prijavljeno od strane službenika Carinske ispostave da je na kapiji skladišta firme „Montenegro duvan comerc“, koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, od strane nepoznatih lica, došlo do oštećenja carniske plombe.

Čitaj još:   Gostovanje VEDRANI RUDAN u "Hit tvitu", zapalilo region: Ljubavnik joj Srbin,"LIDL REPUBLIKA"...

“Na lice mjesta su izašle policijske ekipe koje su izvršile pregled ovog skladišta i tom prilikom je utvrđeno da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta, od kojih je 8.829 paketa predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva, po čijem nalogu su smještene u navedeno skladište”, naveli su iz UP.

Iz policije pojašnjavaju da je nakon sprovedenih policijsko – tužilačkih aktivnosti, utvrđen identitet vlasnika teretnog vozila marke „Volvo“ koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme „Montenegro duvan comerc“ u Slobodnoj zoni Luke Bar.

“Uhapšeni su M.P. (44) iz Bara kao osnivač i izvršni direktor u pravnom licu „Peročević“ d.o.o Bar zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje i D.D. (42) iz Bara zaposleni u Upravi prihoda i carina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, dodaju iz UP.

Osumnjičeni će biti privedeni uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

“Preduzimaju se dalje aktivnosti na utvrđiavanju svih okolnosti ovog događaja i identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u ovim nezakonitim radnjama.

Naglašavamo da Uprava policije nije nadležna i ne obavlja obezbjeđenje skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, kojom upravlja pomenuti operator, sprovođenje mjera carinskog nadzora vrši Uprava prihoda i carina, a nadzor nad sprovođenjem Zakona o slobodnim zonama vrši ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine. (S.Đ)

Čitaj još:   MAESTRALNI ZORAN KESIĆ: Šta je sve rekao o muralima u Beogradu, Jeremićevom klečanju na Gazimestanu, Vučiću i Vulinu… (foto, video)

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more