IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U SLUČAJU RUSKOG NAPADA: Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko odobrio… (foto, video)

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da su vlasti glavnog grada Ukrajine odobrile plan evakuacije u slučaju ruske invazije, saopštila je press služba gradonačelnika…

KIJEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 13.02.2022… 10: 42… U SLUČAJU RUSKOG NAPADA: Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko odobrio… (foto, video)

Мер Києва Віталій Кличко схвалив евакуацію

“Gradske službe već rade na sprječavanju vanredne situacije vojne prirode. Naši napori su usmjereni na sprečavanje ili prevazilaženje mogućih provokacija i odolijevanje vojnom napadu”, rekao je Kličko, prenijela je Beta, pozivajući se na TASS.

Prema Kličkovim riječima, za Kijev je odobren “plan evakuacije kojim je utvrđena lokacija evakuacionih centara, potreban broj vozila i sigurni regioni za smještaj evakuisanih”.

Zabrinutost zbog navodnih priprema Moskve za invaziju na Ukrajinu u posljednje vrijeme se sve više najavljuje na Zapadu i u Kijevu.

Čitaj još:   PROSTACI PRIPRAVNICI: Hor SNS narikača vređaju bez pardona... (foto i video)

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je ove izjave kao praznu i neosnovanu eskalaciju napetosti, ističući da Rusija nikome ne predstavlja prijetnju.

Ranije je najavljeno da je Rusija počela povlačiti osoblje svoje ambasade u Kijevu, a najava istog poteza dolazi i iz Washingtona.

(AJB) 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more