IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKO BOMBARDOVANJE Kijeva: Razbijena grupa ruskih diverzanata u Kijevu i Novohrad- Volinskom… (foro, video)

Pratite redovne izvještaje regionalnog portala iBalkan.net sa frontova u Ukrajini, kao i diplomatske napore da se zaustave sukobi…

KIEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 26. 02. 2022… 00: 52… ŽESTOKO BOMBARDOVANJE Kijeva: Razbijena grupa ruskih diverzanata u Kijevu i Novohrad- Volinskom… (foro, video)

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki na konferenciji za novinare objavila je da raspolaže “vjerodostojnim informacijama” prema kojima ruske trupe u Černobilu drže za taoce zaposlenike u nekadašnjem nuklearnom postrojenju. Zatražila je njihovo hitno oslobađanje.

Novinari i dužnosnici javljaju da se u centru Kijeva čuju jake eksplozije. Prema prvim informacijama čule su se najmanje dvije. Guardianova novinarka Emma Graham Harrison potvrdila je da je čula nešto što je zvučalo kao “niz glasnih eksplozija”. Austrijski veleposlanik u Ukrajini Olexander Scherba rekao je da je oko 4.25 ujutro čuo “dvije jake eksplozije”. Kijev je pod raketnim napadom, objavio je Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinske vlade. “Udari na Kijev krstarećim ili balističkim projektilima su nastavljeni”, rekao je novinarima putem SMS poruke.

Čitaj još:   SURUTKA, Moćan saveznik zdravlja i vitalnosti, a evo koliko je zapravo zdrava...

Uhapšeno više ruskih diverzanata u gradu Novohrad- Volinski…

 Na 40 milja od ukrajinske granice na teritoriji Bjelorusije nalazi se 150 jurišnih helikoptera ruske vojske.

Kijevom odjekuju sirene za zračnu uzbunu. Na grad padaju projektili. Novinar BuzzFeeda javlja da su se u pet minuta čule tri snažne eksplozije koje su osvijetlile nebo nad prijestolnicom. Očevici kažu da se u zapadnom dijelu grada čuje pucnjava.

 BBC je prenio videozapis koji prikazuje sukobe u ukrajinskom gradu Melitopolu. Prema izvještajima s terena, granatirana je bolnica, a projektil je pogodio onkološki odjel na kojemu je izbio požar.

Čitaj još:   SUNČANO SVE DO...: Sredine naredne sedmice, danas mogući lokalni pljuskovi, negdje praćeni grmljavinom... (foto)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more