IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UKRAJINSKE PORODICE PRISTIŽU u Turkiye: Doživjeli smo horor, drago nam je da smo sigurni… (foto, video)

Ukrajinci koji su preko Bugarske doputovali u Turksku, kako su kazali, pomiješanih su osjećaja jer se raduju zbog izbjegavanja opasnosti, ali žale zbog toga što su morali napustiti svoje domove…

EDIRNE: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 28.02.2022…00: 42… UKRAJINSKE PORODICE PRISTIŽU u Turkiye: Doživjeli smo horor, drago nam je da smo sigurni… (foto, video)

Ukrajinske porodice čija je sigurnost ugrožena napadom Rusije na Ukrajinu ulaze u Turkiye preko graničnog prelaza u gradu Edirne, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukrajinci koji su preko Bugarske doputovali u Turkiye, kako su kazali, pomiješanih su osjećaja, jer se raduju zbog izbjegavanja opasnosti, ali žale zbog toga što su morali napustiti svoje domove.

Stanislav Volkav koji je u Turkiye došao s kćerkom i sinom je izjavio da je njegova zemlja poprište velikog rata.

Podsjetivši da ukrajinske gradove bombarduje ruska vojska, kazao je da je kuća njegove porodice oštećena u ruskom napadu.

Volkav je kazao da su u Ukrajini doživjeli pravi horor.

“Ukrajina je izložena napadima i nastavljamo ratovati. Naša vojska i naš narod ratuje da bi zaustavili napade. Od cijelog svijeta očekujemo konkretnu pomoć. To nam je zaista potrebno. Ljudi nam umiru”, rekao je.

Čitaj još:   "HITNO": NJEMAČKA ODOBRILA TESTIRANJE VAKCINE PROTIV KORONE NA LJUDIMA... (foto)

Rekao je da su iz Ukrajine prešli u Moldaviju, gdje su im pomogli humanitarni radnici.

“Sada smo došli u Turkiye. Veoma smo sretni što vidimo tursku zastavu”, rekao je Volkav.

Ukrajinka Julija koja je došla iz Kijeva je kazala da im se cijeli život u jednom trenutku drastično promijenio.

“Prije dva dana probudile su nas eksplozije bombi i veoma smo se uplašili. Odmah smo napustili svoj dom. Imamo jako malo novca. Odjeća koju smo obukli je ustvari sve što imamo. Najprije smo prešli u Moldaviju. Poslije Rumunije i Bugarske došli smo u Turkiye. Ovdje imamo prijatelje i otići ćemo kod njih. Želimo se što prije vratiti u svoju zemlju”, kazala je Julija.

Grupa mladih Ukrajinaca koju je srela ekipa AA na ulazu u Turkiye sa sobom su poveli psa, kućnog ljubimca. Ponijeli su i saksiju s cvijećem.

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more