IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANTALIYA: Počeo sastanak šefova diplomatija Rusije, Ukrajine i Turske… (foto, video)

Iz ANKARE je prije rata kao i nakon početka ruskih napada nudila da bude posrednik za postizanje rješenja kroz dijalog između Rusije i Ukrajine…

ATALIYA: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, četvrtak, 10. 03. 2022… 10: 32… ANTALIYA: Počeo sastanak šefova diplomatija Rusije, Ukrajine i Turske… (foto, video)

Uz posredovanje Turkiye jutros je počeo trilateralni sastanak ministara vanjskih poslova Rusije, Ukrajine i Turkiye, koji se održava u turskom gradu Antaliji na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji (ADF), javlja Anadolu Agency (AA).

Trilateralni sastanak se održava u hotelu Regnum Carya.

Rat Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu i doveo do ozbiljnih finansijskih sankcija Moskvi. Podaci Ujedinjenih naroda pokazuju da je oko dva miliona ljudi izbjeglo iz Ukrajine u susjedne zemlje.

Počeo trilateralni sastanak ministara vanjskih poslova Rusije, Ukrajine i Turkiye…

U cilju zaustavljanja rusko- ukrajinskog rata, strane su dosad održale tri runde pregovora u Bjelorusiji, ali su nesuglasice ipak nastavljene. Na posljednjem sastanku dogovoren je privremeni prekid vatre radi evakuacije civila.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Nema šta da se ne prizna, Vućić u osvajačkom aranžmanu i promociji "srpskog sveta"... (foto) 

Turkska je i prije rata kao i nakon početka ruskih napada nudila da bude posrednik za postizanje rješenja kroz dijalog između Rusije i Ukrajine.

U sklopu ovih inicijativa, predstavnici dvije države su se dogovorili da se njihovi ministri vanjskih poslova uz posredovanje Turkiye sastanu na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji (ADF).

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more