IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO ŠTA ZNAČI TEHNIČKA VLADA CRNE GORE: Najviše mjesta bi uzeo DPS, pa onda DF… (foto, video)

Predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić se konačno oglasio, ali ne da bi zakazao sjednicu zbog, prije svega, katastrofalnog ekonomskog stanja građana ili političke krize…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija vijesi, petak, 01. 04. 2022… 01: 50… EVO ŠTA ZNAČI TEHNIČKA VLADA CRNE GORE: Najviše mjesta bi uzeo DPS, pa onda DF… (foto, video)

Tehnička vlada poslednja opcija, poručuje Milo Đukanović…

Danas ne funkcioniše skoro nijedna institucija u Crnoj Gori, već da bi poručio mandataru da vrati mandat predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i da se napravi tehnička vlada. Ta vlada bi, kaže, Bulajić pripremala sveopšte izbore. Ali šta znači tehnička vlada?

Nijesmo sigurni kako je ovaj DF-ov partijski vojnik zamislio tu tehničku vladu, ali valja napomenuti da bi ona bila sastavljena od svih parlamentarnih partija i učešće u njoj bi bilo srazmjerno snazi stranaka u Skupštini Crne Gore.

To bi značilo da bi tehničku vladu vodio neko iz DPS- a, da bi kopredsjednik ili zamjenik ili kako god nazovimo to, bio neko iz DF- a. Ostala ministarstva bila bi podjeljena između parlamentarnih stranaka.

Nije poznato da li je Bulajić mislio na ovakvu tehničku vladu ili na neku po mjeri DF-a i Demokrata, u kojoj ne bi bilo DPS- a, SD-a, SDP- a, odnosno najmanje pola Crne Gore.

Čitaj još:   DVA SMRTNA SLUČAJA u Centralnom zatvoru: Čuvar i član kriminalnog klana, nađeni bez znakova života... (foto)

Sudeći prema narativu, reklo bi se da je štab DF- Demokrate smislio ujdurmu u kojoj se u, sportskim rječnikom rečeno, u produžecima mijenjaju pravila, mijenjaju i dovode sudije iz njihovog tabora, namještaju kako bi pobijedio onaj koji drži loptu u tom trenutku.

Uz to Bulajić se požalio da dva mjeseca trpi “neprimjerenu i neutemeljenu” kampanju protiv njega, a on, bože moj, ništa nije kriv – samo čuva takozvanu izbornu volju na račun građana Crne Gore i njihove ekonomske egzistencije.

” Danas, u Skupštini Crne Gore, ne postoji ni jedan zahtjev potpisan od obećanih 49, ali ni neophodnih 41 poslanika koji bi glasali za izbor vlade mandatara Abazovića, već ogoljena i negativna medijska kampanja usmjerena protiv mene, sa ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog pronevjerenog obećanja i izdaju izborne volje”, rekao je Bulajić..

Crna Gora, kako je istakao, više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića.

Što jes jes, Bulajić je u pravu, Crna Gora ne može da čeka, te zato i treba da zakaže sjednicu na kojoj bi, makar poslanici spustili akcize na gorivo, ograničili rast cijena osnovnih životnih namirnica, donijeli neka zakone i uredbe da olakšaju život građanima koji su ih poslali u parlament da to rade…

Čitaj još:   "MEDO", Upućen u Klinički centar po vlastitoj želji, prekinuo štrajk glađu...

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more