IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dronovi stavljaju Tursku u centar pažnje: Agresori trpe teške udarce na terenu, specijalci objavili snimke, oslobođen gradonačelnik Berislava… (foto, video)

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da ruske snage imaju za cilj zauzeti istok i jug zemlje i požalio se da zapadne zemlje nisu Kijevu dale dovoljno proturaketnih sistema.

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 03. 04. 2022… 10: 48… Dronovi stavljaju Tursku u centar pažnje: Agresori trpe teške udarce na terenu, specijalci objavili snimke, oslobođen gradonačelnik Berislava… (foto, video)

Danas je 39. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na regionalnom portalu “iBalkan.net”!

Ankara, koja ima dobre odnose i s Kijevom i s Moskvom, prodala je desetke svojih borbenih dronova Ukrajini od 2019. godine.

Tokom ruskih napada na Ukrajinu internetom je kružio snimak koji prikazuje kako turski dron Bayraktar TB2 uspješno pogađa mete ruske vojske.

“Turska ima aktivnu ulogu sa svojim dronovima, a osam kamiona humanitarne pomoći isporučeno je lokalnim vlastima u Ukrajini i susjednoj Moldaviji. Dodatno, u jednosatnom pozivu s Moskvom prošle nedjelje, Erdogan je pozvao na hitno primirje”, kaže Ozturk.

Čitaj još:   BLAMAŽA U BEOGRADU: Crnogorska javnost ogorčena JAKOVOM Milatovićem- "Neviđen nivo snishodljivosti i poltronizma!" (foto, video)

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da ruske snage imaju za cilj zauzeti istok i jug zemlje i požalio se da zapadne zemlje nisu Kijevu dale dovoljno proturaketnih sistema.

U kasnovečernjem videoobraćanju, Zelenski je također pohvalio snage koje brane opkoljenu luku Mariupolj, rekavši da njihov otpor omogućuje drugim gradovima da dobiju dragocjeno vrijeme.

 02.00 Jezivi prizori dolaze iz grada Buče kod Kijeva, koji su ukrajinske snage oslobodile od ruske okupacije. Grad su oslobodile ukrajinske snage nakon što je postao poprište teških borbi.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Policija prvo popisivala učesnike auto kolone, pa ih pustila da voze... (foto i video)

Savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Anton Geraščenko na Twitteru je objavio video razorene Buče koja je gotovo potpuno sravnjena sa zemljom.

“Buča je prije mjesec dana bila predivno, moderno kijevsko predgrađe”, napisao je Geraščenko na Twitteru i dodao:

“Buča danas– staje bombardirane i spaljene, kuće opljačkane do zadnje žlice ili sravnjene sa zemljom, mlade porodice pobijene, muškarci nestali, žene silovane.”

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more