IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA DRAMA U HERCEGOVINI: Specijalci tragaju za naoružanim i opasnim muškarcem koji je izvršio ubistvo… (foto)

Policija osigurava šire mjesto događaja, pretražili su kuću i prateće objekte u potrazi za osumnjičenikom…

POSUŠJE: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 05. 04. 2022… 10: 48… VELIKA DRAMA U HERCEGOVINI: Specijalci tragaju za naoružanim i opasnim muškarcem koji je izvršio ubistvo… (foto)

Policija u Hercegovini traga za naoružanim i opasnim muškarcem koji je hicem iz pištolja noćas usmrtio Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje, potvrđeno je iz policije.

Sinoć u 23.40 Policijskoj upravi Široki Brijeg prijavljeno je da je došlo do pucnjave u kući T. K. (46), u mjestu Kočerin.

“Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su pripadnici PU Široki Brijeg te su utvrdili da se u kući T. K. (46) dogodilo ubistvo, a ubijen je Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje”, rečeno je iz policije.

Čitaj još:   SKANDAL u Briselu: DODIK ODBIO DA STANE PORED DŽAFEROVIĆA... (foto i video)

Policija osigurava šire mjesto događaja, pretražili su kuću i prateće objekte u potrazi za osumnjičenikom.

U potragu su uključeni i policijski službenici Specijalne policije.

Policija upozorava građane da je osumnjičenik naoružan i opasan te ukoliko ga primijete da mu se ne približavaju nego da odmah nazovu interventni policijski broj 122.

Tijelo Z. B. pregledao je ljekar Doma zdravlja Široki Brijeg koji je konstatovao smrt nakon čega je tijelo prevezeno u Gradsku mrtvačnicu Mostar gdje će se, po nalogu kantonalnog tužioca, izvršiti obdukcija.

izvor (SB)