IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZLJEV BIJESA: Voditeljica ruske televizije urlala nakon potapanja broda- “Bombardirajte Kijev, uništite im pruge, nijedan evropski lider više ne smije doći tamo…” (foto, video)

Bombardirajte Kijev, uništite im željezničke pruge. Niti jedan europski lider više ne smije tamo doći – urlikala je voditeljica Rossiye 1…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, ponedeljak, 18. 04. 2022… 00: 54… IZLJEV BIJESA: Voditeljica ruske televizije urlala nakon potapanja broda- “Bombardirajte Kijev, uništite im pruge, nijedan evropski lider više ne smije doći tamo…” (foto, video)

Pokaže li se točnim da je raketna krstarica Moskva potonula zbog ukrajinskog napada, bit će to najveći ratni brod potopljen u posljednjih 40 godina. Rusko ministarstvo obrane objavilo je sinoć da je Moskva potonula za vrijeme pokušaja tegljenja u luku po olujnom vremenu.

Rusi tvrde da je zapovjedni brod ruske Crnomorske flote prethodno teško oštećen u požaru koji je izazvala eksplozija streljiva. Ukrajinski izvori navode da je požar rezultat njihovog napada protubrodskim raketama Neputun.

Kako god bilo, gubitak Moskve nenadoknadiv je udarac za Rusiju i velika pobjeda Ukrajine.

Zapadne analitičare posebno je začudilo što u Kremlju nisu ni pokušali zataškati činjenicu da su izgubili brod, a koliko je Ruse zabolio gubitak kultnog ratnog broda, dovoljno govore i emisije u jutarnjeg programu ruske državne televizije. Takvi izljevi bijesa dugo nisu viđeni.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković Kuč: RAJKO Cerović ili dostojanstvo poziva i otpor prostoti... (foto, video)

– Bombardirajte Kijev, uništite im željezničke pruge. Niti jedan europski lider više ne smije tamo doći – urlikala je voditeljica Rossiye 1.

Gosti emisije nisu se dali navući i dalje su ponavljali rusku verziju priče da je Moskva izgubljena zbog požara i nevremena. Međutim, Vladimir Bortko, filmski redatelj i bivši zastupnik u parlamentu poprilično iznervirano je rekao da je ovo veliki udarac nacionalnom ponosu.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Plašim se da popis treba da posluži da se kroz nacionalnu pripadnost pokaže da Crna Gora politički pripada srpskom svetu... (foto, video)

– Moskva je nekada bila simbol moći i ambicije, a sada leži na dnu mora. Upravo je sudbina Moskve dobar razlog za rat! – rekao je Bortko koji se i u emisiji rasplakao, prenosi Jutarnji.hr.

izvor Dnevnik.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more