IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Košarkaši Anadolu Efesa prvi finalist Eurolige za sezonu 2021/ 22… (foto, video)

Junak trijumfa bio je plejmejker tima iz Istanbula koji je pogotkom za tri poena u poslednjoj sekundi bio glavni “krivac” za trijumf svog tima. Arena je utihnula…

BEOGRAD: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 19. 05. 2022… 21: 58… BEOGRAD: Košarkaši Anadolu Efesa prvi finalist Eurolige za sezonu 2021/ 22… (foto, video)

Sjajno prvo polufinale Eurolige

Drama u prvoj utakmici polufinala Eurolige u Beogradu. Anadolu Efes je u velikoj drami savladao Olympiacos sa 77:74…

Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti Eurolige za sezonu 2021/22. Oni su u prvom polufinalnom susretu, pred prepunom “Štark arenom” i grčkih navijača, savladali ekipu Olimpijakosa i tako obezbjedili šansu da drugu godinu zaredom dođu do trofeja- 74: 77…

Imao je tim iz Pireja prednost nakon prvih 10 minuta susreta od 21:18. U drugom periodu nešto bolja igra tima iz Istanbula, te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 24:22. Na poluvrijeme odlazi se pri rezultatu 43:42 u korist Olympiacosa.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i nova strina...

I u trećem periodu Anadolu Efes kontroliše igru pa i ovaj period rješava rezultatom 24:20. Nakon 30 minuta igre tim iz Istanbula ima prednost od 66: 63. Posljednji period gledali smo dosta neefikasnu košarku sa obje strane, pa ovaj period završava rezultatom 11: 11, što je dovoljno u konačnici za pobjedu Anadolu Efesa od 77: 74.

Sigurno junak susreta je Vasilije Micić koji je pri rezultatu 74: 74, pogodio težak šut za tri poena, te na kraju odveo svoj tim u veliko finale Eurolige.

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Shane Larkin sa 21 poenom, dok je Elijah Bryant dodao 16, a Vasilije Micić 15.

Kod Olympiacosa bolji od ostalih bio je Shaquille McKIssick sa 12 dok je trojac Hassan Martin, Kostas Sloukas i Tyler Dorsey postigli po 11 poena.

izvor iBalkan.net / agencije

Čitaj još:   BEOGRAD, VODITELJI SE SVAĐALI U PROGRAMU UŽIVO: Prvo išle informacije iz privatnog života...
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more