IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poznat datum dženaze Bilala Bašovića, priznatog sarajevskog ugostitelja… (foto)

Bilal Bašović je poznat Sarajlijama kao vlasnik brojnih ugostiteljskih objekata. Iz rodnog Sandžaka došao je u Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 31. 05. 2022… 11: 48… Poznat datum dženaze Bilala Bašovića, priznatog sarajevskog ugostitelja… (foto)

Dženaza Bilalu Bašoviću (69), koji je umro u subotu, bit će klanjana u srijedu u Sarajevu na gradskom groblju Bare u 17 sati.

Bilal je poznat Sarajlijama kao vlasnik brojnih ugostiteljskih objekata. Iz rodnog Sandžaka došao je u Sarajevo gdje je završio za konobara.

Bio je izuzetno radan i snalažljiv i u životu je bio vlasnik nekoliko poznatih sarajevskih restorana – “Jekovac”, na robnoj kući Sarajka, Skenderiji, a potom je kupio i hotel Park u Vogošći.

Bilal Bašović, poznati sarajevski ugostitelj, preselio je na Ahiret. Ovu vijest objavio je potpredsjednik SABNOR-a Nijaz Skenderagić…

“Na vječni počinak otišao je dobri i vrijedni čovjek Bilal Bašović. Iz rodnog Prijepolja put ga je doveo u Sarajevo, gdje je izučio konobarski zanat, a kasnije postao poznat i priznat ugostitelj.

Čitaj još:   OPASNE NAMJERE u Beogradu: Čemu nazdravljaju Vučić, Dodik i Čović? (foto i video)

Restoran Jekovac, Robna kuća Sarajka, Skenderija, pa do kupovine hotela Park u Vogošći su lokali koji je uspješno vodio. Bio je dio stalne ekipe koja je pratila utakmice reprezentacije BiH.

Život ga nije uvijek mazio. Pamtićemo ga kao vrijednog i skromnog druga. Saučestvujem u bolu sa njegovom porodicom za koju se toliko borio za njihovim i našim Bilalom”, napisao je Skenderagić.

Svojim radom i ponašanjem svakim danom opravdao je svoj nadimak Grof kako su ga zvali rodbina i prijatelji. Grofe, vidimo se na nekom boljem mjestu, hvala ti na svemu”, napisao je Nermin Bašović…

izvor iBalkan.net