IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Danas temperature do 29C: Evo gdje može pasti kiša… (foto)

Jutarnja temperatura oko 15 C, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni C…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 2. VIII 2022… 08: 38… VRIJEME Danas temperature do 29C: Evo gdje može pasti kiša… (foto)

Danas se očekuje umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Pretežno vedro i sunčano preovladava jutros u Bosni i Hercegovini. Malo više oblaka zabilježeno je na krajnjem zapadu zemlje.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan-sedlo 14; Bugojno, Sokolac i Srebrenica 15; Sarajevo-Bjelave 16; Široki Brijeg 17; Livno i Tuzla 18; Doboj, Prijedor, Sanski Most, Zenica i Zvornik 19; Banja Luka i Bihać 20; Bijeljina i Grude 22; Gradačac 23; Mostar i Trebinje 24°C.

Čitaj još:   Luna, u bolovima POBJEGLA iz "ZADRUGE 3": Otkriveno i gdje je otišla i svi su u ČUDU ... (foto)

Pretežno sunčano i ugodno toplo preovladavat će danas u našoj zemlji. Puhat će slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera. Maksimalne temperature zraka između 27 i 32 stepena u Bosni, do 34 u Hercegovini.

utorak, 02.08.2022. godine
Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, prije svega uz mirniji san, više svježine u noći i tokom jutra, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Obzirom da će danju biti dosta toplije i uz nešto jači osjet sparine, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, te provoditi mjere zaštite od vrućine.

U Sarajevu pretežno sunčano s najvećom temperaturom oko 30°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more