IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Odluka Vlade CRNE GORE: Trodnevna žalost povodom tragedije na Cetinju… (foto, video)

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, petak, 12. 08. 2022… 22 38… PODGORICA- Odluka Vlade CRNE GORE: Trodnevna žalost povodom tragedije na Cetinju… (foto, video)

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika. Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

Vlada Crne Gore večeras će proglasiti trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje, saopštio je premijer Dritan Abazović, javlja Anadolu Agency (AA).

Čitaj još:   NOVI PAZAR: PRETUČEN muškarac izvučen uz Jošanice

On je to objavio na Telegramu, nakon što je danas u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno 11 osoba, dok je šest povrijeđeno.

DRITAN Abazović je ranije kazao da se danas dogodila tragedija koju Crna Gora ne pamti i pozvao sve građane da mislima zajedno budu uz porodice nevino stradalih žrtava.

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

Tragedija se dogodila oko 16 časova u blizni Vladinog doma u samom centru grada. Cetinjanin Vuk Borilović (34) nakon kraće porodične svađe potegao je lovački karabin i pucao u više osoba koje su se nalazile kod Vladinog doma.

Tridesetčetvorogodišnji V.B. usmrtio je danas na Cetinju više osoba, nakon čega je ubijen. Kako saznaju, printani mediji on je pucao na više ljudi u blizini njegovog mjesta stanovanja.

izvor agencije.me

Čitaj još:   Vučić: NE ODRIČEM SE PRIJATELJSTVA SA MANDIĆEM I KNEŽEVIĆEM- nećemo DOZVOLITI da SRBE asimiluju vremenom u CRNOGORCE...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more