IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Otkriveno kako je došlo do udesa autobus sa državljanima Srbije: Među povrijeđenima djeca i odrasli, u AUTOBUSU BILO 49 LJUDI… (foto)

Atobus iz Srbije slupao se na auto- putu Trakija u Bugarskoj, pri čemu je povrijeđeno osmero djece i četvoro odraslih, od kojih neki teže, javlja Evonjuz Bugarska…

STARA ZAGORA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15. VIII, 00: 35… Otkriveno kako je došlo do udesa autobus sa državljanima Srbije: Među povrijeđenima djeca i odrasli, u AUTOBUSU BILO 49 LJUDI… (foto)

Autobus sa 49 putnika, srpskih državljana, među kojima većina djece, doživeo je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, a uzrok udesa je najverovatnije ljudski faktor.

Žena koja je putovala autobusom rekla je za BTV da se nesreća dogodila nakon što je otac jednog od djece zatražio da se preseli napred jer mu je pozlilo. Vozač je pokušao da mu pomogne da otvori sjedište i tada se dogodila nezgoda.

“Krenuli smo iz Sunčanog Brega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozača je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželo da sjedne napred jer se zagrcnuo i htio je da se iskašlje. Vozač je htio da mu spusti sjedište jer nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti tako je skrenuo sa puta”, rekla je jedan putnica iz autobusa za BTV.

Dijana Rusinova, bivša službenica „Saobraćajne policije” i sadašnja predstavnica Instituta za bezbjednost saobraćaja na putevima, tvrdi da je poslije 208. kilometra autoputa došlo do urušavanja osnove kolovoza, što je možda i doprinijelo nesreći, navodi portal BH voice.

Čitaj još:   BH ZMAJ Edin Višća novi član turskog Trabzonspora... (foto, video)

Prema dosadašnjim informacijama, 17 putnika je hospitalizovano. Osmero osoba je teže povređeno, a najmlađi povređeni ima 6 godina.

Dvoje djece je u izuzetno teškom stanju, izjavila je portparolka glavnog tužioca Siika Mileva.

Prema pisanju bugarskih medija, autobus je sleteo sa puta, i prevrnuo se na bok u jarku, a nesreća se dogodila oko 20. 10 na 216. kilometara u pravcu Sofije, nedaleko od Stare Zagore…

izvor Direktno.rs

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   VUČIĆEVA VLAST UMANJILA BROJ BOŠNJAKA U SANDŽAKU, OGLASIO SE ZUKORLIĆ: "Zašto 17.000 Novopazaraca nije uračunato na popisu?"  (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more