IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVROPSKO PRVENSTVO U KOŠARCI: Junački, sa stavom! CRNA GORA preko Gruzije do osmine finala Eurobasketa… (foto, video)

U meču odluke, u prepunoj Tbilisi areni, izabranici Boška Radovića savladali su Gruziju 81:73 i zakazali dvoboj sa Njemačkom za mjesto u četvrtfinalu.

TBILISI: Svijet, Sport, vijesti- četvrtak, 08. IX… 19: 18…  EVROPSKO PRVENSTVO U KOŠARCI: Junački, sa stavom! CRNA GORA preko Gruzije do osmine finala Eurobasketa… (foto, video)

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u direktnom duelu grupe A savladala Gruziju u Tbilisiju 81: 73. “Crveni” će se za četvrtfinale boriti sa Njemačkom u Berlinu. Blistao je Igor Drobnjak koji je ubacio 22 poena, neki od njih bili su u presudnim trenucima meča.

Bravo Crna Goro: “Crveni” preživjeli pakao Tbilisija i zakazali put u Berlin…

Crnogorska reprezentacija pobijedila je domaćina Gruziju 81: 73 u meču odluke i plasirala se u osminu finala Eurobasketa.

Kakva pobjeda i kakva dva velika heroja u sjajnoj, borbenoj i homogenoj ekipi.

Iz takvog tima izrastao je veliki Igor Drobnjak, mladić iz drugog plana sa 22 poena, od kojih je većinu postigao kada je bilo važno.

Čitaj još:   GORAN Popović: Oslobodioci u četničkom transu...

Drugi heroj je Kendrik Peri, Amerikanac koji se sjajno uklopio u ekipu, kvalitetom podigao igru, a karakterom bio lider – 17 poena i devet asistencija u meču odluke.

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u direktnom duelu grupe A savladala Gruziju u Tbilisiju 81:73. “Crveni” će se za četvrtfinale boriti sa Njemačkom u Berlinu. Blistao je Igor Drobnjak koji je ubacio 22 poena, neki od njih bili su u presudnim trenucima meča.

Trojka Dubljevića za 61: 52. Zakucao je Bitadze 61: 54, osam minuta prije kraja. Dubljević je zaradio peti faul, 6. 52 do kraja. Drobnjak sa poludistance 63:56.

Mamukašvili je pogodio dva bacanja 65:62 vodimo, 3.20 do kraja meča. Kakva trojka Mihailovića, sa osam metara 68:62. Drobnjak nakon sjajnog pasa Perija 70: 62, 2.24 do kraja. Sjajan prodor Drobnjaka 72: 64.

Drobnjak pod faulom pogađa. Dao je i dodatno 77: 68. Kraj meča, velika pobjeda 81: 73.

izvor iBalkan.net / agencije

Čitaj još:   Pitanje koje je ”srušilo” ministra Leposavića, postavio je... (foto i video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more