IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DŽANAN Musa debitovao u Realovom dresu: Sjajnom partijom “BH zmaj” najavio novu sezonu… (foto, video)

BH košarkaš je susret počeo u startnoj petorci Reala nakon što se vratio s Eurobasketa i bio je najbolji igrač…

MALAGA: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 13. IX… 00: 28… DŽANAN Musa debitovao u Realovom dresu: Sjajnom partijom “BH zmaj” najavio novu sezonu… (foto, video)

Košarkaši Real Madrida večeras su pobijedili Unicaju u Malagi rezultatom 98: 91 u prvom prijateljskom susretu uoči nove sezone, a bh. reprezentativac Džanan Musa ostvario je briljantan učinak postigavši 30 poena.

Naš košarkaš je večerašnji susret počeo u startnoj petorci Reala nakon što se vratio s Eurobasketa i bio je najbolji igrač.

Ekipa iz Madrida nastupila je u nešto lošijem sastavu oslabljena neigranjem brojnih važnih igrača zbog povreda, a dijelom zbog nastupa na Eurobasketu.

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ: Ako je više sveštenika SPC nego vojnika CG, nesklad ćemo morati da poravnamo!

Real je prvu četvrtinu dobio s 25: 24, ali u drugoj četvrtini je napravio razliku pa je imao 61:48 na poluvremenu. Na ulasku u zadnju četvrtinu imao je 82: 75 te je tu prednost sačuvao do kraja.

Podsjetimo, Džanan je protekle sezone igrao odlično u Breoganu i proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača španske lige.

Ugovor s Realom je potpisao do 2024. godine…

izvor Klix.ba

Čitaj još:   FENERBAHČE JE PRVAK TURSKE: Savladan je šampion EVROLIGE- na veličanstven način FENER završio sezonu... (foto, video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more